Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 5 Pro i słuchanie youtube, spotify z głosnika

(Temat utworzony: 25-02-2023 06:23 PM)
2953 Wyświetlenia
Trej76
Apprentice
Opcje

Czy jest mozliwe sluchanie muzyki na Galaxy Watch 5 Pro z aplikacji YouTube Music lub Spotify z głosnika? Gdy włączam aplikacje i chcę puścić muzykę klikając play, zegarek próbuje szukać urządzenia na bluetooth, zamiast puścić ją z głosnika.

Tymczasem w aplikacji zegarka Muzyka nie ma tego problemu, mogę z niej puścić piosenki zapisane na zegarku przez głośnik zegarka.

Może ktoś coś wie na ten temat?

Galaxy Watch5

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Jutro postaram Ci się nagrać jak działa to u mnie
0 Like
Rozwiązanie
wirat
Helping Hand
Opcje

'Nie mam zapisanych piosenek na zegarku. W Spotify mam playlisty, radia itp... '

Ok, zasugerowałem się Twoim pierwszym wpisem gdzie pisałeś 'Tymczasem w aplikacji zegarka Muzyka nie ma tego problemu, mogę z niej puścić piosenki zapisane na zegarku przez głośnik zegarka.' myślałem, że o to samo chodzi w Spotify. Jeżeli odtwarzasz piosenki z telefonu to tym lepiej.

'......Po wybraniu playlisty/radia program wymusza wybór urzadzenia do odtwarzania, a po tym wyborze, włącza się wyszukiwanie urzadzeń po bluetooth......'

Mam dokładnie to samo. Dlatego spróbuj po uruchomieniu Spotify na zegarku wybrać urządzenie telefon. Na telefonie powinno się uruchomić odtwarzanie wybranego utworu. Następnie Z POZIOMU TELEFONU zmień urządzenie na zegarek (żeby zegarek był widoczny w urządzeniach Spotify na tel, ekran zegarka musi być wybudzony). Na zegarku w Spotify powinien się zmienić symbol urządzenia z tel. na zegarek a dźwięk powinien być już słyszalny w głośniku zegarka a nie telefonu. Absurdalnie do włączenia głośników na zegarku przy odtwarzaniu utworów (zapisanych na zeg., na tel. czy w chmurze) apk Spotify na zegarku potrzebny jest tel lub ... słuchawki (za pomocą słuchawek można włączyć głośnik zegarka jeszcze prościej). Przy tych kombinacjach zarówno zegarek jak i Spotify na tel. mogą się zawiesić (zegarek od temperatury - trzeba położyć na czymś chłodnym to po 5 sek ożyje :smiling-face: , na tel. trzeba ' zabic' apk Spotify i uruchomić ponownie.) Jeżeli dalej są problemy to można ponownie sparować zegarek z telefonem z poziomu Spotify na zegarku. Jeżeli w Spotify jest już wszystko prawidłowo ustawione i działa głośnik na zegarku to wtedy można sterować odtwarzaniem (Pauza, Następny, Porzedni) nie ruszać Start bo znowu uruchomi się wybór urządzenia BT.

'...Nie mam możliwości pobrania utworu, pewnie dlatego, że nie mam wykupionego abonamentu......'

Zalogowałem się do Spotify nowo utworzonym kontem bez abonamentu i faktycznie nie ma opcji ' Pobierz na zegarek'. Ale odtwarzanie na głośnikach działa - sprawdziłem :smiling-face:

'....Wydaje mi się, że opcja odtwarzania na głosniku nie jest niczym dziwnym, jeśli ktoś chce po prostu przetestować aplikację. Tym bardziej, że domyslna aplikacja Samsunga nie ma z tym problemu...'

Też tak myślę :smiling-face:

Trej76
Apprentice
Opcje

Kurcze, powdziwiam Twoje zaangażowanie @wirat . Faktycznie to zadziałało! Nie za pierwszym razem wprawdzie, bo Spotify na telefonie nie chciał mi wykryć zegarka. Pomogło wylogowanie się na zegarku ze Spotify, a po ponownym sparowaniu aplikacji Spotify na zegarku z telefonem Twoje wskazówki zadziałały. Ale kombinacja alpejska ;))

:smiling-face:

Meeweck
Apprentice
Opcje
Cześć 👋

Od paru miesięcy używam i testuję mojego Galaxy Watch 5 PRO LTE. Ostatnio połączyłem go bezpośrednio przez Bluetooth z moim głośnikiem JBL. Zdziwiła mnie zauważalna różnica w jakości dźwięku (w porównaniu z moim telefonem - Galaxy s20 FE 5G). Nie wiem totalnie skąd ona się bierze. Próbowałem wchodzić w ustawienia żeby jakoś tą jakość dźwięku polepszyć ale nie znalazłem tam nic co mogłoby pomóc. Sprawdzałem też jakość dźwięku na Bluetooth w połączeniu ze słuchawkami Jabra Evolve 65 i sytuacja taka sama jak z głośnikiem.
Droga Społeczności, czy spotkaliście się z podobnym problemem?
Jeśli nie jest to błąd oprogramowania to powiem tyle, że bardzo słabo ze strony Samsunga i taka jakość dźwięku nie przystoi urządzeniu premium lub z "Pro" w nazwie.

Pozdrawiam! 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Meeweck Jakość dźwięku zależy od bardzo wielu czynników. Nie jest to tylko kwestia oprogramowania (kodeków), bo to nie jest tak, że do urządzenia wpadają zera i jedynki, a wypadają tłuste beaty. W grę wchodzi moc obliczeniowa sprzętu, przetworniki i inne technikalia. Nie możesz więc spodziewać się po urządzeniu wielkości połowy odtwarzacza MP3, że będzie nie tylko dokładnie mierzył całą masę funkcji zdrowotnych, śledził trasę GPS, był w stanie prowadzić rozmowy przez LTE, miał wielką baterię, mocny głośnik, a w dodatku był jeszcze odtwarzać muzykę w takiej samej jakości co boomboxy.

Zegarek to przede wszystkim urządzenie do śledzenia swojego zdrowia i wykorzystania przy treningach. Jeżeli chcesz sprzętu multimedialnego, musisz zakupić sobie sprzęt multimedialny. Chyba że chcesz, aby i tak nie tanie już sprzęty kosztowały dodatkowe 500-700 złotych więcej i miały jeszcze potężniejsze gabaryty.

Meeweck
Apprentice
Opcje
Wiesz, wszystko rozumiem. Jednakże technologia gna do przodu i miniaturyzacja postępuje. Myślałem po prostu że dobry dźwięk z tak małego urządzenia jak zegarek jest już osiągalny. Stąd też stworzyłem ten post. Chciałem się też dowiedzieć czy inni użytkownicy po testach Galaxy Watch 5 Pro mają podobne odczucia.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Meeweck W grę wchodzą tutaj rozwiązania konstrukcyjne i pewne wyważenie ceny do jakości. Stawiam, że Samsung byłby w stanie zrobić zegarek, który odtwarzałby muzykę w wyższej jakości, ale biorąc pod uwagę wszystkie minusy tego rozwiązania (zwiększona cena/waga/wielkość) i to, że dokładnie taką samą funkcję znacznie lepiej spełnia już telefon (większa pojemność, większa bateria, moc obliczeniowa i oprogramowanie), zapewne z niej zrezygnowano. Nie bez przyczyny zegarki te nie posiadają chociażby aparatu - chociaż technologia na pewno istnieje. Urządzenia ma po prostu - z zamierzenia - wykonywać inną funkcję, której nie może wykonać telefon - czyli być niewielkie, poręczne i dokonywać pomiarów parametrów zdrowotnych.

watch5proLTE
First Poster
Opcje
Ludzie po to mam zegarek z LTE, zeby nie nosić telefonu.
Pytanie czy jest sposób, żeby słuchać muzyki z samego zegarka?
Nie mp3 tylko streamingowej...
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@watch5proLTE, Wypróbuj Spotify. Jak dobrze pamiętam, to może streamować muzykę po LTE.

0 Like
relatyw
Helping Hand
Opcje

A jaki konkretnie jest problem ze słuchaniem muzyki streamingowej z samego zegarka ? Ja czasami tak właśnie słucham, mam na to taki sposób, że podłączam do zegarka słuchawki BT, uruchamiam na zegarku program umożliwiający streaming (np. Spotify czy YT Music..) i .... słucham. BT jest włączone na zegarku tylko w celu podłączenia słuchawek (jak ktoś chce być pewny, że tel. nie jest podłączony do zegarka to może tel. nawet wyłączyć). Tam gdzie jest odpowiedni zasięg (LTE RSRP>-100 dBm) wykorzystuje sieć komórkową, tam gdzie zasięgu LTE nie ma korzystam z WiFi (jeżeli jest np. w pomieszczeniach , budynkach..). Do działania Spotify czy YTM na zegarku wystarcza samo jego połączenie z routerem sieci lokalnej po WiFi. Przy okazji takie połączenie nie wystarcza do realizacji połączeń na zegarku (niestety nie ma na nim jeszcze czegoś w rodzaju VoWiFi). Jak dla mnie jakość muzyki z zegarka jest świetna (AAC) w porównaniu do telefonu gdzie jest wspaniała (LDAC :smiling-face: ). Jeszcze przy okazji dodam, że sterowanie Spotify może być całkowicie głosowo. Asystent Google po polsku na zegarku działa już na 100%. Takie komendy Spotify jak zatrzymaj, wznów, następny, poprzedni, polub, nie polub utwór chodzą bez problemu. Jedyny minus takiego słuchania to ... mała bateria zegarka. Włączone BT, LTE czy WiFi, Spotify i jeszcze AG, zegarek nie wytrzyma niestety tego długo. Jeszcze odnośnie AG to mówimy do zegarka przy wybudzonym ekranie (najlepiej gestem :smiling-face: ).

Screenshot_20230923_123511_Gallery.jpg