Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Galaxy Watch 5 Pro i słuchanie youtube, spotify z głosnika

(Temat utworzony: 25-02-2023 06:23 PM)
2942 Wyświetlenia
Trej76
Apprentice
Opcje

Czy jest mozliwe sluchanie muzyki na Galaxy Watch 5 Pro z aplikacji YouTube Music lub Spotify z głosnika? Gdy włączam aplikacje i chcę puścić muzykę klikając play, zegarek próbuje szukać urządzenia na bluetooth, zamiast puścić ją z głosnika.

Tymczasem w aplikacji zegarka Muzyka nie ma tego problemu, mogę z niej puścić piosenki zapisane na zegarku przez głośnik zegarka.

Może ktoś coś wie na ten temat?

Galaxy Watch5

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
wirat
Helping Hand
Opcje

'Nie mam zapisanych piosenek na zegarku. W Spotify mam playlisty, radia itp... '

Ok, zasugerowałem się Twoim pierwszym wpisem gdzie pisałeś 'Tymczasem w aplikacji zegarka Muzyka nie ma tego problemu, mogę z niej puścić piosenki zapisane na zegarku przez głośnik zegarka.' myślałem, że o to samo chodzi w Spotify. Jeżeli odtwarzasz piosenki z telefonu to tym lepiej.

'......Po wybraniu playlisty/radia program wymusza wybór urzadzenia do odtwarzania, a po tym wyborze, włącza się wyszukiwanie urzadzeń po bluetooth......'

Mam dokładnie to samo. Dlatego spróbuj po uruchomieniu Spotify na zegarku wybrać urządzenie telefon. Na telefonie powinno się uruchomić odtwarzanie wybranego utworu. Następnie Z POZIOMU TELEFONU zmień urządzenie na zegarek (żeby zegarek był widoczny w urządzeniach Spotify na tel, ekran zegarka musi być wybudzony). Na zegarku w Spotify powinien się zmienić symbol urządzenia z tel. na zegarek a dźwięk powinien być już słyszalny w głośniku zegarka a nie telefonu. Absurdalnie do włączenia głośników na zegarku przy odtwarzaniu utworów (zapisanych na zeg., na tel. czy w chmurze) apk Spotify na zegarku potrzebny jest tel lub ... słuchawki (za pomocą słuchawek można włączyć głośnik zegarka jeszcze prościej). Przy tych kombinacjach zarówno zegarek jak i Spotify na tel. mogą się zawiesić (zegarek od temperatury - trzeba położyć na czymś chłodnym to po 5 sek ożyje :smiling-face: , na tel. trzeba ' zabic' apk Spotify i uruchomić ponownie.) Jeżeli dalej są problemy to można ponownie sparować zegarek z telefonem z poziomu Spotify na zegarku. Jeżeli w Spotify jest już wszystko prawidłowo ustawione i działa głośnik na zegarku to wtedy można sterować odtwarzaniem (Pauza, Następny, Porzedni) nie ruszać Start bo znowu uruchomi się wybór urządzenia BT.

'...Nie mam możliwości pobrania utworu, pewnie dlatego, że nie mam wykupionego abonamentu......'

Zalogowałem się do Spotify nowo utworzonym kontem bez abonamentu i faktycznie nie ma opcji ' Pobierz na zegarek'. Ale odtwarzanie na głośnikach działa - sprawdziłem :smiling-face:

'....Wydaje mi się, że opcja odtwarzania na głosniku nie jest niczym dziwnym, jeśli ktoś chce po prostu przetestować aplikację. Tym bardziej, że domyslna aplikacja Samsunga nie ma z tym problemu...'

Też tak myślę :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Do odtwarzania muzyki potrzebne są słuchawki bezprzewodowe :smiling-face:
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Trej76  Witam

Z tego co widzę wbudowany odtwarzacz odtwarza z wbudowanych głośników zegarka, natomiast z aplikacji Spotify niewidomo dlaczego wymaga podłączenia słuchawek. Prawdopodobnie jest to kwestia samej aplikacji.

Trej76
Apprentice
Opcje

Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Dziwne to, ale cóż.

wirat
Helping Hand
Opcje

Jeżeli chodzi tylko o to czy jest to możliwe to sądzę , że tak. Dlaczego sadzę - bo nie mam GW5 tylko GW4 i na nim to działa więc zakładam, że na GW5 tym bardziej. Inną sprawą jest czy tak powinno to działać - jestem przekonany, że nie. Jest to pewnego rodzaju tylna furtka, na dodatek nieplanowana przez programistów tylko powstała chyba przez przypadek. Dzięki niej można apk Spotify na zegarku '....puścić piosenki zapisane na zegarku przez głośnik zegarka...' Jest to procedura niewygodna i prawdę mówiąc absurdalna tak, że nie nadaje się do codziennego użytku. Myślę, że niedługo zostanie to poprawione . Jeżeli koniecznie chcesz już teraz słuchać utworów zapisanych na zegarku aplikacją Spotify przez głośnik zegarka to mogę podać opis tej procedury.

0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Włącz Spotify i przełącz piosenkę to muzyka będzie leciała z głośnika i nie wymusi połączenia bluetooth
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Tak to działa na gw4
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Wystarczy po uruchomieniu Spotify skipnąć piosenkę i automatycznie uruchamia się bez wymogu połączenia bluetooth
0 Like
Trej76
Apprentice
Opcje

Nie mam zapisanych piosenek na zegarku. W Spotify mam playlisty, radia itp. Po wybraniu playlisty/radia program wymusza wybór urzadzenia do odtwarzania, a po tym wyborze, włącza się wyszukiwanie urzadzeń po bluetooth.

Nie mam możliwości pobrania utworu, pewnie dlatego, że nie mam wykupionego abonamentu.

Wydaje mi się, że opcja odtwarzania na głosniku nie jest niczym dziwnym, jeśli ktoś chce po prostu przetestować aplikację. Tym bardziej, że domyslna aplikacja Samsunga nie ma z tym problemu.

0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Tak czy siak, wchodząc w aplikację Spotify masz możliwość przełączenia piosenki na następną
0 Like