Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie mogę przerzucić ani zatrzymać utworu asystentem

(Temat utworzony: 11-12-2023 12:16 AM)
258 Wyświetlenia
mazurak7
Explorer
Opcje
Cześć,
Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu (może od aktualizacji do oneui 6, nie zwróciłem uwagi, bo jakiś czas nie używałem tej opcji) nie mogę przerzucić, ani zatrzymać, ani odtworzyć np. ze Spotify(ustawionej domyślnej aplikacji do muzyki) żadnego utworu za pomocą wbudowanego w zegarek asystenta google. Wcześniej to było jakby połączone i jak prosiłem o coś na zegarku, działo się to w telefonie. Używałem tego najczęściej w pracy, gdy telefon leżał sobie gdzieś tam, a ja mówiłem asystentowi żeby zmienił utwór na następny, zapauzował lub odtworzył jakiś konkretny. Aktualnie jak go o coś proszę, ten mówi mi "W tej chwili nic nie odtwarzam". Czy da się to jakoś zmienić czy to ja coś naklikałem i zepsulem, czy może coś się zmieniło w jakiejś aktualizacji i teraz zegarek jest traktowany oddzielnie? 
Zegarek: Galaxy Watch 4 46mm Wi-Fi 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mazurak7
Explorer
Opcje
3 Odpowiedzi
wirat
Helping Hand
Opcje

Cześć. Sprawdziłem u siebie i sterowanie odtwarzaniem w Spotify i YT asystentem w opisany przez Ciebie sposob działa. Ostatnio u mnie wystąpiło nasilenie występowania różnego rodzaju usterek (być może ma to związek z aktualizacjami) w działaniu zegarka, telefonu i ich współpracy. W związku z tym wykonywałem na zegarku operacje których zwykle nie robię (restarty, wipe partition z poziomu recovery, podłączanie zegarka do różnych telefonów z rożnymi androidami, odinstalowywanie i ponowna instalacja aplikacji itd. Być może właśnie z tego powodu działa u mnie omawiane sterowanie mediami.

0 Like
Chairman18
Pioneer
Opcje
Spróbuj przeinstalować Galaxy Wearable i wykonaj wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
0 Like
Rozwiązanie
mazurak7
Explorer
Opcje
Reset pomógł