Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 46mm nie mierzy pulsu

(Temat utworzony: 20-05-2020 10:17 AM)
2841 Wyświetlenia
PawelSlabon
First Poster
Opcje

Witam. Kupiłem 3 miesiące temu używany  smartwatch (co widzę że było bledem)samsung galaxy watch 46 mm i ogólnie wszystko było ok do ostatniej soboty kiedy przestał mi mierzyć puls, monitorować sen do tego gdy się rękę podniesie nie odpala ekranu i chyba źle mierzy kroki. Robiłem hard reset i nic. Podejrzewam że bez serwisu się nie obędzie tylko pytanie gdzie szukać dobrego punktu serwisowego. Pozdrawiam 

14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PawelSlabon  Listę serwisów znajdziesz Znajdź serwis

Możesz coś więcej Ci podpowie jak rozwiązać problem @PrzemekM @kamil40013 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelSlabon  W tej sutuacji skoro był robiony hard reset i nadal jest to samo to musi się tym zająć serwis.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@PawelSlabon jak wykonywałeś ten hard reset?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ZipStyl
Explorer
Opcje
u mnie co 2,3 tyg pojawia sie ten problem.. bede jechal do serwisu w grudniu.. gdy wszystko otworza*.

edit.

po podlaczeniu sie do wifi w zegarku wszystko wróciło do normy.. chyba cos z softem..
0 Like
Red470
Explorer
Opcje

Problem jest rozłączona częściowo wtyczka z płyty głównej do reszty urządzeń. Zegarek przestaje wstawać na dotyk nie mierzy pulsu. Ja swoj po gwarancji rozebralem. Poodpinalem wtyki przeczyscilem powietrzem po czym powpinalem spowrotem aż do momentu kiedy usłyszysz charakterystyczne klik. Zegarek działa jak nowy . Wydaje się że do takiej awari może dojść np przez uderzenie zegarkiem. Wtyk się wypnie i stąd problemy. Pozdrawiam 

0 Like
LM92
Student
Opcje
Witam. Ile ten zegarek powinien mieć migających na zielono diod/czujników? Nigdy nie zwracałem na to uwagi, a teraz mam z nim problem gdzie z tego co widzę to świeci tylko jedna dioda/czujnik.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LM92, Na czym dokładnie polega Twój problem ? W Galaxy Watch 46mm na zielono świeci tylko jedna dioda na środku zegarka.

0 Like
LM92
Student
Opcje
To czyli dobrze działa dioda. Ciągle wyświetla się komunikat: upewnij się że zegarek jest na zewnętrznej lub wewnętrznej stronie nadgarstka ( nie na kości ). Jeśli nadal nie działa, wyczyść czujnik.
0 Like
LM92
Student
Opcje
Czujnik wyczyszczony. Sprawdzane na lewej, prawej ręce, wewnętrznej i zewnętrznej stronie.
0 Like