Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zegarek od operatora

(Temat utworzony: 04-08-2022 08:13 AM)
1498 Wyświetlenia
jf8940
Student
Opcje

Witam,

nabyłem zegarek galaxy watch 4 classic z drugiej ręki. jest on z plusa. Akurat kupiłem od znajmego więc sprzęt jest pewny. Chciałem zapytać z ciekawości czy operator ma możliwość zablokowania zegarka? Moja wersja nie ma e-sim ani nic takiego tylko GPS. Zegarek przecież nie ma numeru imei.

Czekam na odpowiedzi

6 Odpowiedzi
OlaC
Explorer
Opcje

Witam, zależy jaką wersję zegarka masz, bo jest wersja LTE i wersja Bluetooth. Jeśli GPS działa ci tylko w połączeniu z telefonem i nie masz możliwości użycia e-sim to może masz wersję Bluetooth. Operator ma oczywiście możliwość zablokować zegarek jeśli masz w nim esim

0 Like
Kasusiek
Apprentice
Opcje
Operator nie blokuję zegarków ponieważ nie ma w nich odpowiedniego oprogramowania które by to umożliwiało. Więc śpij spokojnie nawet jak koleżanka przestanie płacić raty 🙂
0 Like
jf8940
Student
Opcje

To jest wersja bluetooth. Z tego co czytałem to zegarek nie ma imei więc nie można niby go blokować.

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
W przypadku telefonów operator ma możliwość blokady przez knox-a i z tego co wiem operatorzy z tego podobno korzystają, natomiast nie mam pojęcia, czy jest taka opcja w zegarku (bo sam knox jest, bez względu na wersję)
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jest knox... tylko nie wiem, czy w wersji na zegarki też ma opcję zdalnej blokady.
0 Like
pigy
First Poster
Opcje
można zablokowac zegarek np . przez brak łączności bluetooth , moduł ten ma jak wszystko nr seryjny który da się wyłączyć
0 Like