Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Fit3 problem z mierzeniem snu

(Temat utworzony: 17-04-2025 11:35 AM)
191 Wyświetlenia
flyer0
Voyager
Opcje
Witam, tak jak w tytule, moja opaska ma problem z mierzeniem snu. Jak nie problem z pulsem to z tym, i już mnie to zaczyna irytować bo poprzednik czyli Fit2 radził sobie ze wszystkim (a i nawet bateria w nim trzymała dłużej pomimo wieku😐). Chodzi o to że opaska zaczyna mierzyć sen niby poprawnie, ale zazwyczaj kończy się o godz. 8 i teraz nie wiem czy się przebudzam czy opaska jest wadliwa, ale wiem że Fit2 gdy się przebudzałem to nagrywał drugi sen ponownie. Fit3 nagrał dwa sny tylko raz i to jakoś na 2 dzień od zakupu, a później zachowanie tak jak dziś. Jakiś czas temu to wcale przez noc nie mierzył snu, i wtedy był problem z mierzeniem pulsu, na razie niby ok. O co chodzi ? 
0 Like
10 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, zrób reset do fabrycznych. Nie przywracaj kopii zaspsowej.
flyer0
Voyager
Opcje
Zrobione i efekt taki sam, dziś spróbuję wyłączyć mierzenie tlenu we krwi czy jakoś tak, może to przez to a może nie. Bardzo słabo że nowy zegarek jest gorszy od poprzednika
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Nie pomogło, bubel a nie opaska😒
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@flyer0 Zreinstaluj Galaxy Wearable i Samsung Health. Dodatkowo zrobiłbym też reset sieciowy.

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieci WiFi i Bluetooth.

flyer0
Voyager
Opcje
Już się nie będę męczył, jutro jedzie na gwarancję
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Witam po prawie 2 mies, zegarek został mi wymieniony, lecz z tego co widzę to problem nadal jest. Ale jest jedno ale, gdy wyłączam bluetooth w telefonie na noc (żeby nie łączył się z zegarkiem) to sen mierzy bardzo dobrze, o co może tu chodzić? Nie koniecznie muszę mieć w nocy połączony zegarek więc nie będzie to dla mnie problemem żeby wyłączyć bluetooth
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@flyer0 Może więc problem nie leży tyle po stronie zegarka, co po stronie telefonu? Samsung Health masz najnowszą wersję aplikacji? Możesz też przelogować się na koncie samsung - być może jest problem na poziomie synchronizacji.

0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Mam samsung health w wersji 6.28.5.005 i mogę zaktualizować. Niestety innego konta samsung nie mam żeby to sprawdzić
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@flyer0 Jeżeli masz taką możliwość, to zaktualizowałbym apkę w takim wypadku. A konto Samsung możesz w ramach testu założyć nowe na jakiś zapasowy adres mailowy.