Sluiten

What are you looking for?

annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Oorspronkelijke onderwerp:

Problem z wyświetlaniem Spotify na zegarku

(Onderwerp aangemaakt op: 14-03-2024 10:53 PM)
238 Weergaven

Ik heb deze vraag ook!

M4tix
Apprentice
Opties
Dobry wieczór. Jestem posiadaczem Samsunga M51 oraz zegarka Galaxy Watch 5. Od wczoraj mam problem z korzystaniem ze Spotify na zegarku. Podczas odtwarzanej muzyki ze Spotify na telefonie zegarek nie wyświetla nazwy utworu ani wykonawcy. Problem również dotyczy kontrolera mediów. Nie wyświetla nazwy utworu, wykonawcy, okładki utworu, nie można również sprawdzić kolejki playlisty. W przypadku odtwarzania filmów z YouTuba lub muzyki z odtwarzacza zainstalowanego z Google Play kontroler mediów działa jak należy - wyświetla nazwę, wykonawcę, okładkę. Spotify również nie wyświetla widgetu na ekranie blokady. Próbowałem to naprawić na własną rękę tzn. wyczyściłem pamięć Spotify na telefonie i zegarku, odinstalowałem i ponownie zainstalowałem na obydwu urządzeniach, zegarek dodatkowo sprowadziłem do ustawień fabrycznych jednakże wszystko bez skutku. Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? Czy zna ktoś może rozwiązanie problemu? Pozdrawiam

image
Spotify nie pokazuje odtwarzanego utworu

image
Kontroler mediów nie pokazuje odtwarzanego utworu ani okładki w przypadku Spotify

image
Kontroler mediów pokazuje tytuł, wykonawcę i miniaturkę YT

image
Kontroler mediów pokazuje tytuł, wykonawcę i okładkę z odtwarzacza

3 Antwoorden
PatrykF
Expert
Opties

@M4tix Spróbuj odinstalować apkę spotify z zegarka całkowicie i korzystaj tylko z kontrolera mediów. Z tego co widzę to rozwiązuje to problem z aplikacją na innych modelach Galaxy Watch, więc być może pomoże także i tutaj.

M4tix
Apprentice
Opties
Poszedłem za Twoją radą i odinstalowałem z zegarka Spotify. Jednakże występuje teraz problem. Problem jaki się pojawia to brak widgetu Spotify na ekranie blokady, na rozwijanej "liście" oraz brak jakiejkolwiek informacji o utworze w zegarku na kontrolerze mediów. Jednak jak już widget pojawi się na ekranie blokady to pokazuje zupełnie inny utwór niż jest grany obecnie. Przewijanie piosenek w przód czy w tył nic nie daje a ciągle jest wyświetlany ten sam utwór który nie jest odtwarzany. 20240315_215730_1000008054_1710536251.jpg
0 Likes
PatrykF
Expert
Opties

@M4tix Być może jest to jakiś błąd oprogramowania. Powstrzymajmy się jeszcze przed twardym resetem. Spróbuj wykonać czyszczenie partycji cache zegarka z trybu recovery. Wykonuje się to podobnie do twardego resetu z recovery, ale zamiast opcji "Wipe Data/Factory Reset" trzeba wybrać "Wipe Cache Partition".

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

Instrukcja jest na Watch4 ale na Watch5 nic się nie zmieniło pod względem procedury.

0 Likes