Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 nie łączy się z huawei p30pro

(Temat utworzony: 21-08-2021 10:29 AM)
52737 Wyświetlenia
Yogi125
Explorer
Opcje
Witam zakupiłem żonie zegareczek jak w temacie który za chusteczkę nie chce połączyć się z tel. Telefon jest na androidzie i bez kaganca od Google fabrycznie wszystko działa. Przy próbie powiązania w aplikacji jest komunikat tel nie obsługiwany. Dział techniczny odpisał że fon ma mieć androida  min 6.0 i usługi Google które to posiada. Ktoś coś jakieś rozwiązanie. Pozdr 
178 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
Samsung tego nie mówi głośno, ale watch 4 nie da się połączyć też z huaweiami które mają orginalne usługi Google (np P Smart Z)...
0 Like
fuorviatos
First Poster
Opcje

Miałem ten sam problem z huawei p20 pro i GW. Pozostaje Ci jedynie zmiana zegarka, nie ma innej opcji. Sam tak zrobiłem.

0 Like
zaxxx
First Poster
Opcje
działa watch 4 lte z p30 pro
0 Like
bazo2
Student
Opcje

Udało mi się połączyć 5 pro z huawei p30 - przez apke samsung health - bez tego z Galaxy Wear - pisał że połączenie z moim telefonem niemożliwe. 

0 Like
Maniutek2
Explorer
Opcje

Witam

Mam techniczne pytanie - czy zegarek Samsung Galaxy watch 4 classic będzie współdziałał ze smartfonem Huawei p60 pro? 

Zastanawiam się nad zakupem zegarka, ale tylko jeśli możliwe jest połączenie go z Huawei 

Może ktoś wie z doświadczenia ☺️

0 Like
proktor37
Voyager
Opcje
Mam z P30 Pro, działal ale bez EKG i ciśnienia. Zmieniłem na S22 bo chciałem mieć wszystko dostępne. Jak masz Hua, to lepiej ich smarty brać.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Z tego co widziałem na podobnych przykładach z forum, to Galaxy Watche mają problemy z łączeniem się z urządzeniami od Huawei. Oczywiście być może jest tam jakaś możliwość obejcia, ale nawet jeśli, to nie warto mieszać Galaxy Watch z urządzeniami od innego producenta. Jeśli chcemy w pełni wykorzystać funkcje naszego smartwatcha, jak I zachować odpowiednie połączenie ekosystemu, to niezbędnym będzie połączenie go z urządzeniem Galaxy. Ogólnie najlepszym i najbezpieczniejszym wyjściem będzie kupienie smartwatcha od tego samego producenta. Oczywiście na YouTube są tam jakieś poradniki i niby jakoś to śmiga, ale pojawiają się różnego rodzaju opinie, że nie jest to w pełni stabilne. W dodatku no emulatory na Huawei nie są żadnym gwarantem bezpieczeństwa, więc ja bym nie ryzykował synchronizacji jakiś poufnych danych, takich jak konta Google, Samsung czy też inne. Oczywiście jest, to tylko i wyłącznie pana wybór, ale tutaj można powiedzieć, że działanie zegarka z urządzeniami od Huawei będzie swego rodzaju loterią, albo będzie dobrze albo gorzej.
0 Like
Honor20Pro
Apprentice
Opcje

Dzień dobry. Posiadam telefon Honor 20 Pro ( Android 10, usługi Google natywne ). Nabyłem drogą kupna zegarek Galaxy Watch 6 44mm. Gdy wyjąłem go z pudełka i włączyłem, nie mogę nic zrobić, zegarek czeka na sygnał z telefonu. W telefonie zainstalowałem aplikację Samsung Wearable, lecz przy próbie połączenia się z zegarkiem otrzymuję komunikat, że telefon nie jest obsługiwany. Sprawdziłem wymagania i mój telefon spełnia wszystkie. Czy coś robię źle? Powinienem jeszcze coś zainstalować oprócz Samsung Wearable?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Honor20Pro, na początek można sprawdzić wszystkie sposoby podane w tym wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Honor20Pro
Apprentice
Opcje

Ściągnąłem Samsung Health, wszedłem w Ustawienia -> Akcesoria -> Skanuj i znalazło mi mój zegarek. Kliknąłem w niego, momentalnie dodał mi się w Zarejestrowane akcesoria i nic więcej. Zegarek nadal nie reaguje i nic się dodatkowego nie zainstalowało w telefonie. Mogę jedynie kliknąć w Galaxy Watch6  i wyrejestrować go.

Edycja:

Zrobiłem tak, że najpierw sparowałem telefon z zegarkiem poprzez Bluetooth ( jak za starych czasów czyli w telefonie wchodzę w Bluetooth, Szukaj urządzeń i sparowanie telefonu z zegarkiem - pojawił się kod parowania i musiałem zatwierdzić ). Dopiero po tym wszedłem w Wearable i tam już można było dodać zegarek.