Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 nie łączy się z huawei p30pro

(Temat utworzony: 21-08-2021 10:29 AM)
52745 Wyświetlenia
Yogi125
Explorer
Opcje
Witam zakupiłem żonie zegareczek jak w temacie który za chusteczkę nie chce połączyć się z tel. Telefon jest na androidzie i bez kaganca od Google fabrycznie wszystko działa. Przy próbie powiązania w aplikacji jest komunikat tel nie obsługiwany. Dział techniczny odpisał że fon ma mieć androida  min 6.0 i usługi Google które to posiada. Ktoś coś jakieś rozwiązanie. Pozdr 
178 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Yogi125, Obecnie występują problemy z łączeniem Galaxy Watch 4 z telefonami Huawei, które prawdopodobnie są wykluczone z listy obsługiwanych smartfonów. Na chwilę obecną nie ma żadnego oficjalnego lub nieoficjalnego rozwiązania problemu. Zajrzyj do wiadomości prywatnych. Podesłałem Ci link do wątku, w którym jest wyjaśniony taki stan rzeczy.

Ryczard
Journeyman
Opcje

Dokładnie ten sam problem z Huawei P30 Pro, który posiada wszystkie usługi Googla. Z Gear S chodzi bez problemu, Watch 4 zablokowany na tym telefonie. Czat z Samsungiem sprowadzał się właściwie do stwierdzenia, że gwarantują działanie wyłącznie na swoich telefonach. Tak więc nie pozostaje mi nic innego jak zwrot zegarka.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ryczard, Spróbuj połączyć zegarek z poziomu aplikacji Samsung Health z zakładki Akcesoria. Przed tym warto zainstalować wcześniej aplikację Galaxy Wearable oraz Galaxy Watch 4 Plugin.

Screenshot_20210826-122821_Samsung Health.jpgScreenshot_20210826-122832_Samsung Health.jpg

Jest to jedyny oficjalny sposób, który może pomóc.

Ryczard
Journeyman
Opcje

Galaxy Wearable oraz Galaxy Watch Plugin miałem wcześniej zainstalowane i działa z Galaxy Gear S. Triku z Galaxy Health nie próbowałem i już nie spróbuję bo kurier po zwrot był dziś mega szybki i zegarek już zabrał. Generalnie czuję się przez Samsunga oszukany.

0 Like
MiKE_81
Pioneer
Opcje

Mógłbym też prosić o taki link? Orientujesz się czy gdzieś może jest jakaś lista współpracujących telefonów?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  zegarek może w pełni nie współpracować z telefonami innych producentów. 

Gwarancja pełnej współpracy będzie między urządzeniami Samsung. 

MiKE_81
Pioneer
Opcje

Zgadza się, ale "pełna współpraca" tzn. działanie wszystkich funkcji, która część będzie działać tylko w połączeniu z telefonami Samsunga, tego nie neguję. Ale zgodnie z informacją od samego Samsunga zegarek działa z telefonami, które posiadają Androida  min 6.0 i usługi Google a tymczasem tutaj w ogóle nie da się połączyć obydwu sprzętów. Skąd więc takie wykluczenia telefonów Huawei, które te warunki spełniają?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MiKE_81  to prawda co do samego połączenia to powinno nastąpić bez problemu 🤔

Czy parowanie wykonywane było poprzez aplikacje Galaxy Wearable?

MiKE_81
Pioneer
Opcje

Póki co nie odebrałem jeszcze swojego zegarka ale po tym co tu widzę i czytam to nie działa, w związku z czym zastanawiam się czy jest sens w ogóle go odbierać... 

0 Like