Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Watch 4 Classic LTE - problem z pobraniem tarcz zegarka w Galaxy Wearble

(Temat utworzony: 02-01-2023 06:10 PM)
1334 Wyświetlenia
Rafmi
First Poster
Opcje

Kupiłem Galaxy Watch 4 Classic LTE, sparowałem go z Samsungiem Galaxy A04s, Android 13. Kiedy chcę pobrać tarczę Frontier z Galaxy Wearble pojawia się komunikat "Wystąpił problem dotyczący połączenia z siecią. Spróbuj ponownie później." Tak samo z kilkoma innymi tarczami. Kiedy zegarek jest sparowany z Huawei P30 Pro tarcze pobierają się bez problemu. Tylko, że znowu nie działają wszystkie funkcje zegarka. Dla mnie to jakaś porażka. Resetowałem zegarek, telefon. odinstalowywałem aplikacje i dalej to samo. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafmi  Dzień dobry 

Czy próbował Pan ponownie zalogować się do konta Samsung?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafmi  Zalecam wykonanie resetu sieciowego (usuwa sparowane urządzenia bluetooth oraz zapisane hasła do wi-fi). Proszę o skorzystanie z poniższej ścieżki: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieciowych.

Zalecam również czyszczenie danych aplikacji. Proszę o skorzystanie z poniższej ścieżki:

Ustawienia -> Aplikacje -> Galaxy Wearable -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

0 Like
Rafmi
First Poster
Opcje

Nie logowałem się ponownie do konta Samsung, ale kilkukrotnie przywracałem ustawienia fabryczne telefonu i ponownie parowałem telefon z zegarkiem.

0 Like
Rafmi
First Poster
Opcje

Jeśli chodzi o czyszczenie danych aplikacji, to robiłem to wielokrotnie, bez efektu. Zrobię reset sieciowy i zobaczę czy pomoże.

0 Like
Rafmi
First Poster
Opcje

Niestety reset sieciowy nie pomógł. Ponowne logowanie do konta Samsung tez nie przyniosło efektu. Jakieś inne pomysły?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rafmi  W takim razie wysłałbym  raport o błędzie. W aplikacji Samsung Members w prawym dolnym rogu mamy zakładkę wsparcie i tam odnajdujemy opcję, wyślij raport o błędzie.

Animiko
First Poster
Opcje
Czy udało się naprawić problem? Wczoraj kupiłam watch 5, połączyłam z s23 ultra i mam ten sam problem...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Animiko, skorzystaj ze wskazówek @PrzemekM i dodatkowo możesz zresetować też zegarek poprzez aplikację Galaxy Wearable.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.