Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy watch 4 nie łączy się z huawei p30pro

(Temat utworzony: 09-10-2022 06:15 PM)
1248 Wyświetlenia
Yogi125
Explorer
Opcje
Witam zakupiłem żonie zegareczek jak w temacie który za chusteczkę nie chce połączyć się z tel. Telefon jest na androidzie i bez kaganca od Google fabrycznie wszystko działa. Przy próbie powiązania w aplikacji jest komunikat tel nie obsługiwany. Dział techniczny odpisał że fon ma mieć androida  min 6.0 i usługi Google które to posiada. Ktoś coś jakieś rozwiązanie. Pozdr 
178 Odpowiedzi
Livermx
First Poster
Opcje

Bo to wina Huawei a nie Samsunga . Mój zegarek normalnie działał i aktualnie  mam ten sam problem .Rozmawiałem z Huawei że po wprowadzeniu Emui12 ludzie zgłaszają problemy. Dziwne ? Nie sądze , dodam że Huawei już wysyła poprawki aktualizacji.

Dla potwierdzenia mojej tezy zainstalowałem dany zegarek z Huawei starszej edycji dokładnie Y5 2019 r i zegarek łączy się bez problemu ! 

0 Like
fuorviatos
First Poster
Opcje

To dziwne bo ja mam EMUI 10.0.0.201 i u mnie są problemy, podczas gdy inna osoba z tym samym systemem ich nie ma. Co dokładnie powiedzieli Ci w Huawei? 

Ta sytuacja uczy, że nie warto inwestować w zegarki producentów innych niż marka telefonu. Niestety - koncerny tak projektują sprzęt żeby był zgodny tylko z tą samą linią. 

0 Like
Livermx
First Poster
Opcje

"Wiemy o problemie z łącznością" pod koniec maja dostałem informacje że patch zostanie wprowadzony miedzy końcem maja początkiem czerwca. Niestety chyba im to nie do końca wyszło i podobno aktualnie przesyłają w partiach.  

U mnie problem wystąpił dopiero po zainstalowaniu EMUI 12.0 nie wiem czy to ten sam problem. Szansa jest że dany problem naprawi też twój :)!

Szczerze jakbym mógł cofnąć czas to brałbym gt2 pro , nie mówię że jest galaxy watch zły ale w sumie to korzystam tylko i wyłącznie z tych rzeczy co ma gt2 pro. Jakość wykonania i bateria bije na głowę Samsunga ;/ 

0 Like
Adrian Graf
First Poster
Opcje

Dzień dobry, czy znaleźliście rozwiązanie problemu? Mi w Huawei p Smart pro nie chce skopiować konta google na Samsung watch 4 ...

0 Like
Korall
First Poster
Opcje

Po kilku nieudanych próbach połączenia Watch 4 z p20pro  (w tym przerywaniu na 89% 🙈) przez Samsung Health,w końcu się udało. Zegarek działa z telefonem jak należy ale nasuwa mi się pytanie czy w takim razie apka jest nadal potrzebna skoro moge już korzystać z Wearable? Pytam ponieważ nie chce na nowo przechodzić tego godzinnego procesu parowania 😅

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Korall, Aplikacja Samsung Health nie jest wymagana do utrzymania połączenia z zegarkiem. Odinstalowując ją, utracisz wszystkie opcje, które są dostępne w zakładce Samsung Health w aplikacji Galaxy Wearable. Nie będziesz też mógł synchronizować i przeglądać danych z zegarka dotyczących kroków, pulsu itd.

0 Like
Ika96
First Poster
Opcje

Dzień dobry, 

Stałam się nieszczęśliwym posiadaczem zegarka Samsung Galaxy Watch 4. Nieszczęśliwym, ponieważ od 4 dni próbuję połączyć się z moim telefonem bezskutecznie. Czy ktoś z Was używa go w połączeniu z telefonem Huawei p40 lite? Szczerze mówiąc straciłam już nadzieję na połączenie. Próbowałam z telefonem Xiaomi i nie było problemów, a u mnie instaluje wszystkie aplikacje (Samsung Health, Galaxy Wearable, Galaxy Watch 4 Manager) i udaje mi się połączyć przez bluetooth lecz w ostatnich krokach zacina się, wszystko się wyłącza i wyskakuje po jakimś czasie, że nie udało się połączyć lub że urządzenie nie jest dostępne na Twoim telefonie... Czy ktoś może mi pomóc? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ika96  Witam

Proszę zapoznać się z tym tematem i z zaproponowanymi tam rozwiązaniami:

https://eu.community.samsung.com/t5/zegarki/galaxy-watch-4-nie-%C5%82%C4%85czy-si%C4%99-z-huawei-p30... 

Ika96
First Poster
Opcje

Czyli jeśli mój telefon jest fabrycznie bez dostępu do Google, to nie połączę się z tym zegarkiem? Nawet jeśli mam usługi Google ale tak jakby "nielegalnie"? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ika96  niestety nie.

0 Like