21-08-2021 10:29 AM
29-05-2022 02:54 PM
@wafel2007 Super, dziękujemy za informacje 😀
31-05-2022 08:53 PM
mam dokładnie ten sam problem co większość. Nie pomagają resety pełne zegarka, czyszczenie telefonu (p30).
Teraz zrobiłem tak, że usunąłem z telefonu wszystkie apki Samsunga, zresetowałem ustawienia sieciowe, zegarek doprowadziłem do ustawień fabrycznych. Zainstalowałem najpierws Samsung Health i stąd dopiero całą resztę...
I tak samo jak dotąd - wszystko szło dobrze dopóki Wear nie chciał się łączyć z moim kontem Samsung. Wszystko zaczęło się zapętlać, a zegarek niby jest podłączony ale nic nie można właściwie zrobić 😞
Smutno...
31-05-2022 09:24 PM
Samsung health zainstaluj na samym końcu. Zacznij od apki i wszystkich dodatków o które zawoła.
31-05-2022 09:25 PM
Nie zapomnij o ostatniej aktualizacji systemu smartfona.
01-06-2022 01:56 PM
to może jeszcze coś: w jaki sposób przeprowadzacie reset zegarka? Ja Wyłączam i podczas włączania trzymam dolny przycisk gdzie pojawia się menu dodatkowe... W ten sposób robiliście?
01-06-2022 04:27 PM
@Peter_Owren1 , przesyłam Ci instrukcję resetu zegarka pod tym linkiem - wykonaj śmiało instrukcję nawet 2-3 razy jeśli będzie problem z połączeniem, gdyż indywidualny kod połączenia się wtedy resetuje. Czasem zdarza się, że jeden reset nie wystarcza.
03-06-2022 01:47 PM
Wreszcie, po wielu próbach, udało się sparować zegarek z telefonem... Uwaga: zalogowałem się na nowo utworzone konto. Może to pomogło.
Wczoraj pięknie wszystko hulało.
Dzisiaj co i raz zrywa się połączenie z telefonem. Czasem jest to co godzine, czasem co trzy, a czasem co chwilę... Trzymam telefon w ręku i... pyk - odłączono od zegarka...
Ręczne połączenie działa ok.... tylko co z tego...
04-06-2022 10:21 AM
U mnie z kolei hard reset zegarka nie pomaga. Zegarek łączy się z telefonem tylko świeżo po resecie i zaraz się rozłącza. Nie mam możliwości nawet zmienić tarczy bo urządzenia się nie widzą. Próby połączenia konczą się standardowym "łączenie z zegarkiem". I tak w nieskończoność. Hard resetu telefonu nie próbowałem jeszcze.
06-06-2022 08:21 AM
sprawdź z tym twardym resetem i daj znać... u mnie bez zmian. Zegarek ciągle się rozłącza i łączy ponownie zupełnie bez sensu, ładu i składu...
06-06-2022 06:53 PM
U mnie wciąż bez zmian, brak połączenia albo jest tylko na początku, przez chwilę. Pytanie zatem czy jest jakis sposób na wgranie muzyki bezpośrednio z komputera? Wyszukałem gdzies info o wpisaniu http://192.168.0.109:3000
ale pomimo połączenia wifi zegarka i komputera do tej samej sieci - nie działa, ten adres u mnie nic nie otwiera niestety. Ktoś może się dogrzebał do jakiejś przydatnej informacji??