Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak mapy po zakończonym treningu

(Temat utworzony: 15-09-2021 10:14 PM)
1760 Wyświetlenia
AdamsonW
First Poster
Opcje

Pisze już 3 raz! Mam nadzieje ostatni! Wcześniejsze posty giną w czasoprzestrzeni! Ciekawe czy dla tego ze lecą z ajfona. 
Mam od ponad roku zegarek active 2. Od kilku chwil, około miesiąca, zegarek po skończonym treningu nie pokazuje w ogóle przebytej trasy! Gdzieś doczytałem żeby zrobić reset ale po nim nadal jest tak samo! Telefon to iphon8. Zegarek czyta dane ale bez mapy! Samsung Health działa, apka od zegarka tak samo! 
co jest grane! Wcześniej działało wszytko na tyle ile mogło tip top

0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AdamsonW  Dzień Dobry

W tym przypadku możemy wykonać reset aplikacji (wyczyścić dane aplikacji sHealth na telefonie), wykonać reset zegarka.  Włączyć wszystkie opcje w zegarku jak i aplikacji na telefonie dotyczące śledzenia lokalizacji i zapisu całej przebytej trasy.

Czy były ostatnio jakieś aktualizacje sytemu po stronie telefonu?

0 Like
Members_X2ddrBw
First Poster
Opcje

Samsung s21 ultra, była zawsze mapa i przestała. Był robiony reset aplikacji, była ponownie instalowania i nic. GPS działa, z fit 3 się komunikuje. Ale mapa zniknęła na stałe. Być może po ostatniej aktualizacji, a nie mam pewności... 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_X2ddrBw Odpalasz trening samemu czy trening automatyczny?

0 Like
Silesian
First Poster
Opcje

Mam to samo A53 5G i Galaxy 5pro i też przestał rysować mapę. Niezależnie od sposobu uruchomienia treningu. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Silesian  Być może aplikacjom brakuje jakichś zezwoleń? Sprawdź w ustawieniach telefonu najpierw:

Ustawienia > Aplikacje > Galaxy Wearable/Samsung Health > Zezwolenia/Uprawnienia.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Silesian , Dodatkowo sprawdź, czy w ustawieniach Samsung Health na telefonie masz zaznaczoną zgodę na Informacje o lokalizacji

Screenshot_20240902_145056_Samsung Health.jpg

0 Like
Silesian
First Poster
Opcje

Wszystkie ustawienia poprawne - dostęp do wszystkiego, lokalizacja - zgoda. Mam tylko wyłączone powiadomienia aplikacji, ale w tym to nie może być rozwiązanie problemu. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Silesian  Spróbuj więc jeszcze przeczyścić dane apliakcji Samsung Health na telefonie:

Ustawienia > Aplikacje > Samsung Health > Pamięć Wyczyść Dane.

Jeżeli to nie pomoże, obawiam się, ze konieczne będzie zresetowanie zegarka i powtórne parowanie z telefonem.

michal1947
First Poster
Opcje
Telefon, Samsung Galaxy A51,zegarek Huawei..Aplikacja Health przestała pokazywać mapę przebiegniętego dystansu a jezeli pokazywała,to jakieś dziwne figury..Aplikacja Huawei w tym samym czasie pokazuje właściwie..Doszedłem do przyczyny złego działania aplikacji Health,ale nie wiem czy moja porada wszystkim pomoże..Na czas biegania,wyłączyłem " oszczędzanie energii"..Aplikacja znów zaczęła pokazywać mapę przebiegniętego dystansu..Niestety,jest jeden mankament korzystania z tych dwóch moich aplikacji..One pokazują różne wyniki przebiegniętego dystansu..Różnice pomiaru wynoszą od 200 do 500 m,w zależności od przebiegniętego dystansu,ale kiedy robię zrzut mapek,zapisuję na mapce Health obydwa pomiary. / aplikacja huawei pokazuje dystans poniżej mapki/..