Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Komunikaty google maps ( nawigacja) w galaxy 5

(Temat utworzony: 05-04-2023 12:44 PM)
697 Wyświetlenia
DagiO
Apprentice
Opcje

Cześć, podpowiedzcie jak ustawić zegarek, by podczas korzystania z aplikacji mapy Google głos nawigacji był w zegarku, a nie w telefonie. Teraz mam tak ,że telefon gada, a zegarek milczy. Nie dość, że się sam wygasza przed czasem, to jeszcze nawet nie słyszę,  w którą stronę jechać :smiling-face: 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DagiO
Apprentice
Opcje
@PatrykF tam są tylko warunki korzystania z usługi- informacje do odczytu. Nie ma żadnych ustawień. Raz w aucie załączył się głos nawigujący w zegarku przy włączonej nawigacji, ale nie mam pojęcia jak to stało i więcej razy się nie powtórzyło Teraz próbuję to ustalić, bezskutecznie...

Edit. Wyłączyłam "odbicie lustrzane" i zegarek przemówił yupi!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@DagiO Z tego co wiem, to działa to tylko kiedy masz Galaxy Watch5 Pro. Wersja podstawowa nie jest wyposażona w tę funkcję.

DagiO
Apprentice
Opcje
@PatrykF a na zegarku i telefonie jednocześnie nie da się ustawić dźwięku? Mam galaxy 5 lte. To po co mapy w zegarku , skoro obraz gasnie, a komunikatów też nie słychać?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@DagiO Niektóre funkcje jak właśnie kierowanie GPS są dostępne tylko na PRO. Co do pytania o gaśnięcie, spróbuj w ustawieniach aplikacji Mapy ustawić opcję "Launch Mode" (tryb uruchamiania), aby mapy odpalały się wyłącznie na zegarku.

0 Like
DagiO
Apprentice
Opcje
@PatrykF w zegarku, w opcjach mam tylko to. Nie widzę Launch Mode".20230405_151832_1000000648_1680700713.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@DagiO Poszukaj drugiej opcji od góry.

0 Like
Rozwiązanie
DagiO
Apprentice
Opcje
@PatrykF tam są tylko warunki korzystania z usługi- informacje do odczytu. Nie ma żadnych ustawień. Raz w aucie załączył się głos nawigujący w zegarku przy włączonej nawigacji, ale nie mam pojęcia jak to stało i więcej razy się nie powtórzyło Teraz próbuję to ustalić, bezskutecznie...

Edit. Wyłączyłam "odbicie lustrzane" i zegarek przemówił yupi!
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
Też za poradą wyłączyłam "odbicie lustrzane" w zegarku Watch 4 classic i zegarek przemówił . Cicho, ale gada i wibruje 😀👍👍👍
0 Like