Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa synchronizacja Trybów (Praca) między telefonem a zegarkiem Watch 5Pro

(Temat utworzony: 16-01-2024 08:41 AM)
360 Wyświetlenia
Konraddoo
Pioneer
Opcje
Dzień dobry
Nie działa mi synchronizacja na zegarku, gdy uruchamiam tryb praca na telefonie włączają się wibracje zamiast dźwięku na telefonie, ale na zegarku już nie, mimo że wyświetla się na zegarku ikona trybu. Dźwięk niestety nie zmienia się na wibracje. Zerwałem niedawno zegarek, po ostatniej awarii Wearable, nie chciałbym tego robić ponownie. 
Proszę o pomoc

Tak, opcja sycronizacji Trybów na zegarku jest włączona, włączanie ponowne tej opcji nie pomaga
8 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Konraddoo Spróbuj takiego rozwiązania:

1. Otwórz tryby w telefonie.
2. Otwórz tryby w zegarku.
3. Włącz/wyłącz opcję „Synchronizuj tryby z telefonem” w zegarku.
4. Włącz/wyłącz tryb pracy w telefonie i sprawdź, czy zegarek reaguje.
5. Wyjdź z trybów zegarka.
6. Sprawdź, czy tryby działają poprawnie.

Konraddoo
Pioneer
Opcje
Zegarek reaguje I tryb włącza się w telefonie/zegarku jednocześnie ale całkowicie ignoruje zegarek że ma wyciszyć się/wibrować. Dalej jest dźwięk, tylko telefon się wyciszył 📳
0 Like
Konraddoo
Pioneer
Opcje
Niestety reboot zegarka też nie pomógł, nadal zegarek ignoruje żądanie trybu by się wyciszył, muszę to za każdym razem robić ręcznie. Tylko ikonka "praca" się wyświetla na zegarku. Na fonie wszystko działa jak należy
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Konraddoo Wygląda na to, że jedyne co w tym wypadku pozostaje, to faktycznie przywrócić ustawienia fabryczne.

0 Like
Konraddoo
Pioneer
Opcje
To już chyba wolę poczekać na update softu zegarka by naprawili ten błąd. Za dużo konfigurowania od nowa.
A da się wyczyścić cache aplikacji Tryby na zegarku?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Konraddoo Da się wyczyścić cache całego zegarka. Robi się to w tym samym menu recovery co twardy reset:

https://www.hardreset.info/pl/devices/samsung/samsung-galaxy-watch4-40mm/

Tylko zamiast Wipe Data/Factory Reset musisz wybrać tam Wipe Cache Partition.

Przemek0201
Explorer
Opcje

Mam ten sam problem, ale w Galaxy Watch (7) Ultra, co oznacza, że nadal nie naprawili problemu.

Paweł-T
Explorer
Opcje

U mnie ten sam problem... Szkoda ze i procedur nie można dostosować tak jak na telefonie. Czekam na OS 5 (i One UI 6) może będzie lepiej. Lada moment powinny być na 6 Classic. 

0 Like