o 03-12-2021 01:06 PM
Před pár dny mi u TV přestaly fungovat veškeré aplikace (včetně těch interních jako internet nebo galerie), kdy při pokusu o spuštění vyskočí okno "Chyba - chvilku vyčkejte a opakujte akci" (obr1).
Při pokusu o instalaci nové aplikace to napoprvé vyhodí "Chyba - instalace se nezdařila. Opakujte akci později. (název aplikace: 118022)" (obr2). Napodruhé ti již jde, ovšem aplikace samozřejmě nejde spustit.
Zvláštní na tom celém je, že aplikace co mají na ovladači svoje tlačítko (Netflix, Prime, Rakuten) tímto tlačítkem spustit jdou, ale z domovské stránky nebo seznamu aplikací nikoliv - stejná chyba jako u ostatních. Internet zase spustím přes nabídku stránek co vyskočí u aplikace na domovském pruhu. (obr3).
Aby toho nebylo málo, dnes přestala fungovat navigace v menu Nastavení, kdy na druhém stupni nelze posouvat nahoru a dolů, ale pouze do stran. (obr4).
Verzi systému mám poslední dostupnou (tedy 1385 někdy z 07/2021), jiná aktualizace ani na stránkách podpory není.
Vyzkoušeno a nezabralo: Reset TV (odpojení na cca 20 min.), reset Smart HUB, uvedení do továrního nastavení.
Má někdo tušení co se to děje? Nic jsem neměnil, nic nového neinstaloval a najednou se to sype (jen doufám, že to není tím, že je televize měsíc po záruce 😞 ).
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 10-12-2021 11:10 AM
Tak řešení jsem nakonec nalezl na zahraničním fóru:
Je třeba stisknout na 5s vypínací tlačítko na TV a hned poté na 5s vypínací tlačítko na ovladači. Proběhne série restartů po kterých naběhne obrazovka jako při prvním spuštění TV. Po základním nastavení vše funguje jak má.
Jediné co nechápu proč návod na skutečný hard reset musím hodiny hledat místo toho aby to bylo uvedeno v manuálu či mi to sdělili na zákaznické lince 😞
o 03-12-2021 01:13 PM
o 03-12-2021 01:43 PM
o 03-12-2021 01:54 PM
Díky, myslím si to stejné. Jen mě zaráží, že to nevyřeší to tovární nastavení (u telefonu to u SW problémů jako poslední instance zabere). Tady ale nic.
Kdyby alespoň byla možnost Tizen natvrdo přeinstalovat tak to udělám ale asi nezbývá než čekat s čím příjdou.
o 03-12-2021 01:55 PM
Děkuji, to už jsem zkoušel asi 10x
o 03-12-2021 01:58 PM
o 10-12-2021 11:10 AM
Tak řešení jsem nakonec nalezl na zahraničním fóru:
Je třeba stisknout na 5s vypínací tlačítko na TV a hned poté na 5s vypínací tlačítko na ovladači. Proběhne série restartů po kterých naběhne obrazovka jako při prvním spuštění TV. Po základním nastavení vše funguje jak má.
Jediné co nechápu proč návod na skutečný hard reset musím hodiny hledat místo toho aby to bylo uvedeno v manuálu či mi to sdělili na zákaznické lince 😞
o 29-05-2023 02:55 PM
Ďakujem pekne za návod , pomohol !
Tv začala robiť podobné problémy ... Samsung podpora mi taktiež nepomohla. Ponúkli mi len výmenu základnej dosky a sumu vyčíslili na takmer 400€ .
Ďakujem:)