o 24-01-2020 09:57 PM
Dobrý den,
po poslední aktualizaci FW na verzi 1280 se objevily neřešitelné a přetrvávající problémy s načítáním obsahu na USB flash disku (již dříve občas TV něco odmítla přehrát, občas se USB disk sám od sebe odpojil a znovu připojil).
Nyní přetrvávají 2 problémy:
1) TV sama od sebe přestává zobrazovat obsah USB flash disku - u 3 různých USB disků (32 GB, 128 GB a 128 GB USB 3.0) se disk načte, ale nezobrazí se obsah (zůstane bílá obrazovka, případně se načte hlavička USB prohlížeče, ale nenačte se žádný obsah). Bez oledu na USB port.
- Vyzkozšeno i naformátování jednotlivých USB v NTFS i exFAT, bez výsledku.
- Problém vyřešil prvně jedině reset nastavení celé TV, ale objevil se nyní znovu.
- Nyní vyřešil problém reset Smart Hub, nicméně přetrvává a nelze odstranit druhý problém níže.
2) USB flash disk se neustále sám odpojuje a znovu připojuje. Někdy v řádu desítek vteřin a bez ohledu na to, zda je přehrávaný obsah či nikoliv. Bez ohledu na připojené USB nebo zvolený USB port.
- Vyzkoušeno více USB flash disků (jako při problému 1).
- Všechny USB fungují v PC bez problémů.
- Na USB je jen několik desítek .avi souborů v několika složkách, které TV dříve přehrála bez problémů.
- Vyzkoušen také reset Smart Hub i reset celého nastavení TV, bez výsledku.
- Vyzkoušeno naformátování USB disků v NTFS i exFAT systému souborů, bez výsledku.
Nutno také dodat, že všechny USB disky se v obou USB portech znatelně zahřívají, odhadem tak na 60 °C, což ovšem dělalo i dříve před uvedenými problémy.
Prosím o nějakou radu nebo řešení. Dle všeho eviduje tento problém delší dobu více uživatelů napříč modelovými řadami TV (např. https://eu.community.samsung.com/t5/TV/USB-3-0-flash-drive-keeps-disconnecting-and-reconnecting-ISSU...)
Model TV UE43MU6172, stará 1 rok.
FW 1280.5
Předem děkuji.
Michal N.
o 25-01-2020 08:40 AM
Zdravím Vás @Snupalek
Velice nás mrzí, že máte s Vaším zařízením takové problémy.
Chtěl bych se zeptat, před aktualizací na FW na verzi 1280 fungovaly USB v pořádku ? Zkoušel jste, zda se tento problém objeví i při připojení externího hard disku ? Poprosím @Veroniqe o prověření, zda je možná udělat downgrade systému na předchozí verzi.
o 25-01-2020 04:36 PM
Před aktualizací docházelo občas také k náhodnému odpojování a připojování USB disků, ale v daleko menší míře.
Problém se zobrazením obsahu (vyřešený obnovením Smart Hub) jsem před verzí 1280 neevidoval. Nicméně i tento problém nebyl hned po aktualizaci na FW 1280 - nějaký ten měsíc se obsah USB zobrazoval, jen docházelo k častějšímu odpojování USB disků.
Po obnovení Smart Hub, kdy TV znovu začala načítat obsah USB disků, je ovšem odpojování neustálé.
Externí HDD k připojení nemám, takže nemohu ověřit.
Problém je ovšem stejný se třemi různými USB flash disky různých výrobců, vše USB 3.0 (32 GB, 128 GB a 128 GB), které v PC (Win 10) fungují bez problémů a fungovaly vždy i v TV.
o 25-01-2020 07:31 PM
Děkuji za odpověď @Snupalek
Uvádíte, že USB flashdisky jsou v televizi značně horké, u připojení k počítači tento problém není? Pokud se to projevuje už delší dobu, u různých disků a je to stále častěji, tak bych řekl, jestli nemůže být poškozena systémová deska. HW problém by naznačovalo i to, že i po restartu Smart Hubu ani po restartu celé TV problém nezmizel
o 25-01-2020 10:24 PM
Dobrý den,
U mojí Samsung TV se objevil několik dní zpátky stejný problém. Verze systému je stejná, jako výše uvedená verze jiného zákazníka 1280. TV sice rozpozná že je připojeno externí zařízení, ale ve chvíli kdy stisknu "Procházet", nebo externí úložiště najdu v navigační liště, tak se objeví jen bílá obrazovka a s TV prakticky nejde nic dělat - pouze vypnout a znovu zapnout. Zkouším externí hard disk a Flash disk.
Musím říct, že jsem s externími zařízeními nikdy problém neměl - nikdy se nic samo neodpojovalo.
Předem děkuji
26-01-2020 01:05 PM - upraveno 26-01-2020 01:05 PM
Zahřívání USB disků jsem uvedl spíš jen pro úplnost, ale nemyslím si, že to bude mít spojitost s problémem. USB disky se v portech znatelně zahřívají od té doby, co je TV koupena, ale není to nějak razantní a nikdy to vliv na funkčnost nemělo. V PC se ale USB disky tolik nezahřívají ani v trvale napájených portech.
Také pochybuji, že by šlo o HW problém, protože se objevil právě po resetu Smart Hub ve verzi 1280.
1. TV z ničeho nic přestala načítat obsah USB disků (stejně jako u dalšího uživatele výše), což se podařilo vyřešit jednou obnovením nastavení celé TV, jednou obnovením Smart Hub.
2. TV tedy po resetu Smart Hub disk v pořákdu načte, ale neustále a náhodně jej načítá znovu (USB se odpojí a znovu připojí). To už neřeší ani další reset Smart Hub.
I s ohledem na stejné zkušenosti dalších uživatelů se patrně jedná o SW problém televize. Pokud by bylo možné třeba nějakým způsobem udělat downgrade na předchozí verzi, rád bych tuto možnost vyzkoušel.
27-01-2020 01:34 PM - upraveno 27-01-2020 01:35 PM
Zdravím @Snupalek a @MiroslavBures , mám pro Vás návod, který by mohl vyřešit problém. Vyzkoušejte prosim následující:
Nastaveni - Podpora - Automatická diagnostika - Obnovit Smart hub, zadejte PIN, výchozí kód je 0000.
Až se dokonči obnoveni Smart hubu, tak TV vypněte a odpojte TV na 1 minutu z elektrické sítě. Pak ji zapnete a potvrďte ve spodni liste Apps, odsouhlaste podminky, zde není nezbytne nutne prihlasovat Samsung ucet, je mozno stisknout 3× sipku vpravo a tim se krok přeskočí.
Následně vyzkoušejte připojit USB disk. Děkujeme za další komentáře.
o 27-01-2020 06:03 PM
Uvedený postup bohužel nepomohl (reset Smart Hub, odpojení TV od el. sítě na cca 5 minut, zapnutí, potvrzení podmínek, připojení USB disku).
TV sice načte obsah USB disku, ale následně jej načítá stále znovu a znovu - po chvíli se objeví hláška, že byl USB disk odpojen a hned znovu připojen (horní lišta s možnostmi "Procházet" a "Zavřít"). Opakuje se neustále dokola bez ohledu na to, zda je disk používán nebo ne. Vyzkoušeny opět 3 různé funkční USB disky).
o 28-01-2020 11:47 AM
Dobrý den,
přečetl jsem si diskuse a ačkoliv mám starší TV Samsung UE55J6302 tak musím také potvrdit, že flash disky se poměrně dost zahřívají (mnohem více než když jsou v PC), ale nikdy to nemělo vliv na funkčnost. Požíval jsem jich několik na nahrávání i pro automatický Timeshift a vše mi stále funguje bez problému.
Zde bych tedy doporučil zkusit se obrátit na servis Samsung servisní střediska, kde by mohli zkusit diagnostikovat tuto chybu.
o 18-02-2020 01:11 PM
Já bych možná doporučil i ostatním si příště raději Samsung TV vůbec nepořizovat.
Zabalit TV zpět do krabice a cestovat s ní nějakých 150 km do nejbližšího servisního střediska do Prahy pro mě ani ostatní asi nebude možným řešením.
V úvodu jste uvažovali možnost downgradu systému na předchozí verzi, když se problém v takové míře objevil až po aktualizaci firmwaru na verzi 1280. Není tedy, prosím, nějakým způsobem možné nahrát do TV starší verzi firmwaru?