Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Xaomi mi box s (MDZ-22-AB) + pilot smart

(Temat utworzony: 06-03-2019 03:51 PM)
11694 Wyświetlenia
jaroslaw007
First Poster
Opcje

Witam czy udało się komukolwiek połączyć smart pilot z xaomi mi box s ?

Sprecyzowałem tytuł tematu i przeniosłem go do odpowiedniego działu /DamianK

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@majek9  Czy w TV masz już najnowszy firmware wer 1303 ? Ale obawiam się że nie będzie Ci działał z Xiaomi:thinking-face:

0 Like
majek9
Student
Opcje

Tak, wczoraj zaktualizowałem. Nie będzie nigdy działał? Czy kwestia kolejnego update?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@majek9  Sprawdzałem na starszym TV i taka marka jak Xiaomi nie występuje.

0 Like
majek9
Student
Opcje

@vdsl2

Sama marka występuje. Ba, nawet jest sporo modeli, ale tego akurat brak.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@majek9 a próbowałeś ręcznie wpisać oznaczenie modelu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
majek9
Student
Opcje

Tak, na liście widnieje wiele podobnych modeli, ale nie ma tego "22".

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@majek9  Musisz próbować dobrać nie musi być taki sam może któryś zadziała. Może przy którejś aktulizacji zostanie dodany twój model.

0 Like
Rabtosz
Student
Opcje

Witam serdecznie jeżeli mogę się podpiąć pod temat. Czy pilot samsung Smart control będzie działał z TV box Android X96mini? Jest to jakiś chiński wynalazek bliżej nie zidentyfikowanego producenta. Jaka funkcje powinno mieć ustrojstwo aby mogło działać? 

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @Rabtosz, aktualnie nie jestem w stanie stwierdzić, czy to urządzenie będzie działało poprawnie z pilotem SmartRemote (nie mam dostępu do tego urządzenia, żeby to sprawdzić). Próbowałem znaleźć to urządzenie na liście dostępnych urządzeń, niestety nie udało się go odnaleźć. Najlepiej jakbyś podłączył i wykonał próbę konfiguracji pilota uniwersalnego z różnymi konfiguracjami, jest szansa, że zadziała :smiling-face:

0 Like
Geniusweb
Apprentice
Opcje

Hello folks,

I exactly know what you mean. I have Samsung QE558DN (2018) and Xiaomi Mi BOX S (4K).

If you want to setup Mibox to work with Universal controller, there is an option Xiaomi > MiBox. However this option doesnt work. There is not listed exact model MDZ-22-AB.

If you want to control MiBox with Samsung remote controller, delete MiBox from Universal controller first.

Than, you can control it naturally, without need to setup anything. Just ensure you have HDMI-CEC enabled on both sides.

However, there is one big bug. When you switch from another TV source to MiBox, first you need to press any button on xiaomi controller. Then you can co trol MiBox with Samsung controller normally. Without pressing button on xiaomi controller (after you switched to xiaomi box), TV will detect that source as powered off. You won't see anything unless you press button on xiaomi controller.

Conclusion - you have to use 2 controllers instead of one.