Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE70TU7102K, firmware 1420, dekoder NC+ i pilot uniwersalny

(Temat utworzony: 05-01-2021 07:19 PM)
790 Wyświetlenia
Mczelej
First Poster
Opcje

Witam,

4 dni temu moj TV zostal automatycznie zaktualizowany z wersji 1410 do 1420. W tym samym czasie pilot od TV przestal obslugiwac dekoder. Tak samo dekoder nie wlacza sie razem z TV - jednak automatycznie wylacza sie w przypadku wylaczenia TV (tylko to dziala).

Wczesniej wszystko dzialalo prawidlowo, konfigurowalem na nowo, resetowalem dekoder jak i TV do ustawien fabrycznych, zmienialem port HDMI i nic. Moj dekoder to ADB NC4740SF. Probowalem inne wersje dekoderow ADB bez skutku.

Czy ktos zna moze rozwiazanie problemu ? 

0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_g9hiJN8 Jaki masz dokładny model TV? Nie mam takiej możliwości cofnięcia aktualizacji bo jeśli masz model 2020 roku to problem jest od wersji FW 1420.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/ue70tu7102k-firmware-1420-dekoder-nc-i-pilot-uniwersa...

Members_g9hiJN8
First Poster
Opcje

Samsung QE55Q60TAUXXH

Od roku normalnie działało wszystko...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_g9hiJN8  Do tego modelu już było kilka aktualizacji Ostanie wersja 2000 z dnia 08.02.2022. Czy wszystko robisz jak jest tutaj opisane?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-konfiguracja-uniwersalnego-pilota/m-p/363307...

Members_g9hiJN8
First Poster
Opcje

Tak 

Reset też robiłem...

Jedyne co się zmieniło to że kiedys przy wyborze operatora wybierałem nc plus a teraz mogę Tylko canal plus

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ale możesz wpisać ręcznie NC+ jak nie masz do wyboru ale myślę że to nie ma żadnego znaczenia do wybierzesz z listy.

Members_g9hiJN8
First Poster
Opcje

Spróbuj ręcznie wybrać producenta ADB i znajdź swój dekoder. Jak nie będzie Twojego to spróbuj wybrać  NCP4740SF.

Dla potomnych  temat rozwiazany

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_g9hiJN8  napisał(a):

Spróbuj ręcznie wybrać producenta ADB i znajdź swój dekoder. Jak nie będzie Twojego to spróbuj wybrać  NCP4740SF.

Dla potomnych  temat rozwiazany

Już jest kilkanaście tematów z tym rozwiązaniem.