Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE70TU7102K, firmware 1420, dekoder NC+ i pilot uniwersalny

(Temat utworzony: 05-01-2021 07:19 PM)
791 Wyświetlenia
Mczelej
First Poster
Opcje

Witam,

4 dni temu moj TV zostal automatycznie zaktualizowany z wersji 1410 do 1420. W tym samym czasie pilot od TV przestal obslugiwac dekoder. Tak samo dekoder nie wlacza sie razem z TV - jednak automatycznie wylacza sie w przypadku wylaczenia TV (tylko to dziala).

Wczesniej wszystko dzialalo prawidlowo, konfigurowalem na nowo, resetowalem dekoder jak i TV do ustawien fabrycznych, zmienialem port HDMI i nic. Moj dekoder to ADB NC4740SF. Probowalem inne wersje dekoderow ADB bez skutku.

Czy ktos zna moze rozwiazanie problemu ? 

0 Like
16 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Mczelej Spróbuj ręcznie wybrać producenta ADB i znajdź  dekoder NCP4740SF. 

Mczelej
First Poster
Opcje

Tak jak pisalem -bez problemu znajduje ten dekoder, wczesniej dzialal bez problemu, konfigurowalem go ponownie i dalej nie dziala.

Mam dokladnie ten model dekodera.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mczelej  Tu masz jak to zrobić https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/uniwersalny-pilot-na-qled65-do-4k-ultrabox-od-canal/m...

@Buba67  Już też ktoś podawał taki model jak NCP4740SF

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@vdsl2 Podane rozwiązanie działa na dekoderach UltraBox 4 K, a on ma WIFI PREMIUMBOX+ ADB NCP-4740SF i dlatego powinno działać bez problemu.

@Mczelej Przy wyborze operatora wybierasz NC+ czy Canal+.

0 Like
Mczelej
First Poster
Opcje

Wybieram Canal+ (nawet nie pamietam czy mam nc+ do wyboru).

TV mam od ponad miesiaca, na poczatku skonfigurowalem Canal+ z dekoderem ADB NC4740SF, wszystko dzialalo super, chyba 5 dni temu wieczorem jeszcze ok, rano nie dziala. Patrze w ustawieniach a tam informacja ze zaktualizowano tv do 1420 i potrzebny restart tv, co wykonalem wybierajac opcje OK.

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Mczelej To spróbuj zrobić jeszcze Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mczelej  Chyba nic nie robisz podobny temat już był z firmware 1420

@Buba67  Pamiętasz ten temat ?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/tv-ue43tu7102k-a-sterowanie-dekoderem-ultrabox-4k/m-p...

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Mczelej Piszesz że masz dekoder ADB NC4740SF, spróbuj wybrać ADB NCP4740SF

0 Like
Members_g9hiJN8
First Poster
Opcje

Witam. Korzystam z tv samsung q Led od roku i miałem pilota skonfigurowanego z dekoderem o canal plus ultra boxem... dzisiaj  zmieniałem kabel hdmi i nie mogę skonfigurować powrotnie pilota ponieważ samsung wprowadził aktualizacje ...

Czy da sie wrócić jakoś do poprzedniej wersji ?

0 Like