Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55NU8042 problem z player.pl

(Temat utworzony: 18-03-2019 07:49 AM)
20378 Wyświetlenia
carver
Apprentice
Opcje

Od wczoraj nie jestem w stanie uruchomic player.pl ze Smart Huba. Po probie wlaczenia pojawia sie ekran i caly czas jakby aplikacja probowala sie zaladowac (kolko na srodku ekranu sie kreci). Nie ma mozliwosci wyjscia z tego trybu (przycisk wstecz nie dziala), jedyna opcja jest zmiana zrodla na TV. Inne aplikacje ze Smart Hub dzialaja ok (np Ipla, Eleven, YouTube) wiec nie jest to problem z podlaczeniem do internetu. Reset Smart Huba nie pomogl, wersja player.pl to 6.0.4.

Jakies pomysly jak mozna naprawic ten problem?

0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@carver  Zobacz ile mamy takich tematów Player mogłeś się dopisać zamiast zakładać nowy temat.

https://eu.community.samsung.com/t5/forums/searchpage/tab/message?advanced=false&allow_punctuation=f...

Też mam to samo co Ty.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@carver  Już działa poprawnie Player:smiling-face:

Pjoter1
First Poster
Opcje

Witam. W jaki sposób udało się rozwiązać problem? Przewaliłem wszystkie tematy dotyczące Playera i nie znalazłem rozwiązania. Player działał mi normalnie do dziś, aż zorientowałem się, że w żadnen sposób nie mogę włączyć dźwięku w tv po odłączeniu głośników zewnętrznych. Zrobiłem reset tv do ustawień fabrycznych, na dźwięk to nie pomogło a do tego player przestał działać 😞Jest identycznie jak u Ciebie, kręci się to kółko itp. robiłem chyba wszystko z tego forum oprócz tego resetu flash bo tego nie umiem zrobić. Robie to zgodnie z instrukcja ale to sie w ogole nie dzieje. Model Tv to UE48H6400AW. Dzięki za sugestie, pozdrawiam.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Pjoter1  Na tym modelu nie zrobisz resetu flash ta opcja jest dostępna od modeli z 2017 roku. Czy masz najnowszy firmware wersji 2900?

Pjoter1
First Poster
Opcje

@vdsl2 dokładnie, 2900

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak miałeś podłączone głośniki zewnętrzne?

Pjoter1
First Poster
Opcje

Przez gniazdo słuchawkowe. Co jakiś czas wypinałem kabel i wpinałem znowu i się tak wreszcie stało.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wygląda mi na uszkodzenie gniazda słuchawkowego. Więc pozostaje Ci serwis.

Pjoter1
First Poster
Opcje

Ale jak podłącze te głośniki zewnętrzne to one działają. Czy chodzi Ci o to, że mimo wszystko gniazdo potrafi być tak uszkodzone, że mimo poprawnego działania w jakiś sposób blokuje działanie wbudowanego głośnika?

0 Like