Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

UE55NU8002 Nie działa Ipla, TVP Vod, player

(Thema erstellt am: 11-02-2021 07:23 PM)
17595 Anzeigen
zipoll
First Poster
Optionen

Witam od 2 tyg. nie działają mi takie aplikacje jak TVP VOD, IPLA, PLAYER. Problem polega na tym: aplikacje się uruchamiają jak należy, ale gdy włączę jakiś film, serial to przy próbie ładowania się reklamy kółka się kręcą i nie idzie dalej, dodam że w przeglądarce TV działa ale też jak trafi na jakąś reklamę to nie wyświetla jej nie odlicza czasu, ale po 30sek tak jakby się reklama skończyła idzie dalej. Inne aplikacje jak netflix czy YouTube działają tzn. treści są pokazywane. Mam też TV z Androidem w drugim pokoju i tam nie ma żadnego problemu.

Druga sprawa gdy odpalę YouTube to automatycznie filmy się odpalają w największej rozdzielczości po czym po kilku sek. włącza się 360p a jak sam przestawię to po chwili wraca albo się doładowuje przez kulka naście razy. Dodam że mam Internet światłowodowy 100/50, w przeglądarce na speedtest.net te wartości są osiągalne bez problemu.

TV ma firmware 1310, Internet połączony jest przez wifi 5G.

Resetowałem SmartHuba a także sam TV i nic nie pomogło. A wcześniej wszystko działało bez problemu. 

0 Likes
91 Antworten
Seebol
Apprentice
Optionen
Mam to samo. Pojawił się komunikat że usługa zakończona i aplikacja zniknęła...
0 Likes
mr_maxi
First Poster
Optionen
U minie też nie działa
0 Likes
Jimi747
Journeyman
Optionen
Wysłałem takiego maila do TVP VOD :winking-face:

Proszę o przekazanie mojego maila do władz TVP VOD.

Składam wniosek aby rozszerzyli Państwo działanie aplikacji o starsze wersje TIZEN także od 3.0, lub przedłużyli działanie poprzedniej wersji aplikacji na tych telewizorach oraz zmienili strategię tak aby zdobywać więcej Klientów, a nie ich tracić.

Przypomnę kilka faktów:

1. Wg GUS gospodarstw domowych z telewizrorami jest w Polsce około 15 mln.

2.  Najwięcej w Poslsce sprzedaje się od kilku lat telewizorów marki SAMSUNG. Mówimy tutaj o 30% rynku polskiego zajmuje najlepiej sprzedająca się marka czyli SAMSUNG, a jej telewizory są wyposażone  w system TIZEN.  czyli mówimy o 5 mln szt. telewizorów *około 10 mln widzów.

3. Telewizorów ze wersją poniżej 4.0 (sprzedać 2023-2016) jest około 50-70% telewizorów SAMSUNG Czyli mówimy o 2,5-3,5 mln szt, około 5-7 mln widzów.

4. Na forum SAMSUNGA codziennie dochodzą nowe osoby przedstawiające taki sam problem zniknięcia aplikacji TVP VOD z ich telewizorów z informacją że aplikacja przestawała być wspierana przez TVP.

5. Dodam że to tylko dane z rynku Polskiego. Na świecie SAMSUNG również jest liderem ze sprzedażą w ciągu kilku lat ponad 200 mln szt telewizorów z systemem TIZEN.Z czego 50-70% z TIZEN poniżej 4.0

6. Polonia i Polacy za granicą plasują się na szóstym miejscu w świecie pod względem liczebności w stosunku do ludności kraju ojczystego. Według danych szacunkowych Stowarzyszenia Wspólnota Polska poza terytorium Polski mieszka do 21 milionów Polaków i osób pochodzenia polskiego, potencjalnych widzów TVP VOD.

7. Na telewizorach z systemem TIZEN poniżej 4.0 funkcjonuje cała konkurencja TVP VOD ze swoimi aplikacjami - także w uproszczonej wersji: Netflix, Disney, HBO Max, Amazon Prime Video, Canal +, Apple TV, Polsat Box, Player, pojawiają się  także nowe np w 2023 pojawił się SkySHOWtime z dużych platform. Nikt nie pozwala sobie na odpuszczenia tak wielkiego rynku Klientów.

8. Dla Państwa wiadomości, np Netflix, w swojej strategii utrzymuje swoje różne wersje aplikacji na jak najszerszych wersjach oprogramowania, aby każdy miał możliwość wyboru jego oferty. Między innymi z tego względu można upatrywać jeden z kluczy do sukcesu tego nadawcy.

9. Z powodu powyższych strategia TVP VOD, wydaje się zdecydowanie błędna, a brak wsparcia dla starszej wersji aplikacji, która swoim zasięgiem obejmuje tak dużą ilość potencjalnych Klientów, można odebrać jak działanie na szkodę dotychczasowych Klientów, ale także działanie nie w najlepszym interesie spółki.
rybensik
First Poster
Optionen
A już chciałem tv restartować. Widać nie tylko u mnie.
MDiablica
Explorer
Optionen

Mam nadzieję, że odpiszą 

0 Likes
Djkox
Student
Optionen

Czy ktoś wie dlaczego od jakiegoś czasu nie działa aplikacja TVP vod ? Tv samsung UE55NU7093 po wybraniu jakiegoś serialu przechodzą reklamy i obraz się zacina nie da sie nic z tym zrobić , ani przewinąć ani nic…
Tv zaktualizowany i podłączony po kablu do światłowodu

p.s
najśmieszniejsze jest to gdy probuje np z tel udostępnić serial z aplikacji na tv obraz zacina się i stoi w miejscu tak jak na aplikacji w tv to jest dziwne

na samym tel czy PC aplikacja dziala poprawnie

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@Djkox  Zapoznaj się z tym tematem.

UE55NU8002 Nie działa Ipla, TVP Vod, player

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/ue55nu8002-nie-dzia%C5%82a-ipla-tvp-vod-player/m-p/28...

Wpisz sobie w Google"problem z aplikacja TVP VOD" A się dowiesz że są jakieś problemy  z aplikacją na TIZEN.

Djkox
Student
Optionen

A jest opcja ze to kiedyś naprawia ?

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@Djkox  Może kiedyś naprawią ale można kupić jakąś przystawkę Smart na android i będzie działać.

Djkox
Student
Optionen

Mam jedna na której tez już ciężko działa ta aplikacja 😞

0 Likes