Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55NU8002 Nie działa Ipla, TVP Vod, player

(Temat utworzony: 11-02-2021 07:23 PM)
17551 Wyświetlenia
zipoll
First Poster
Opcje

Witam od 2 tyg. nie działają mi takie aplikacje jak TVP VOD, IPLA, PLAYER. Problem polega na tym: aplikacje się uruchamiają jak należy, ale gdy włączę jakiś film, serial to przy próbie ładowania się reklamy kółka się kręcą i nie idzie dalej, dodam że w przeglądarce TV działa ale też jak trafi na jakąś reklamę to nie wyświetla jej nie odlicza czasu, ale po 30sek tak jakby się reklama skończyła idzie dalej. Inne aplikacje jak netflix czy YouTube działają tzn. treści są pokazywane. Mam też TV z Androidem w drugim pokoju i tam nie ma żadnego problemu.

Druga sprawa gdy odpalę YouTube to automatycznie filmy się odpalają w największej rozdzielczości po czym po kilku sek. włącza się 360p a jak sam przestawię to po chwili wraca albo się doładowuje przez kulka naście razy. Dodam że mam Internet światłowodowy 100/50, w przeglądarce na speedtest.net te wartości są osiągalne bez problemu.

TV ma firmware 1310, Internet połączony jest przez wifi 5G.

Resetowałem SmartHuba a także sam TV i nic nie pomogło. A wcześniej wszystko działało bez problemu. 

0 Like
91 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje

@zipoll Możesz jeszcze zrobić reset prądowy tzn przy włączonej zakładce apps wyjąć wtyczkę z prądu i załączyć tv po ok.10 min.

0 Like
zipoll
First Poster
Opcje

Jedna i druga opcja nie pomogła. Ale znalazłem problem, okazuje się że ruter mi to jakoś blokował, trochę inna konfiguracja i działa. Natomiast problem z YouTube nadal pozostaje, o dziwo jak podepnę TV kablem LAN to filmy ładują się w maksymalnej rozdzielczości bez żadnych spadków, problem jest tylko jak łącze się prze wifi.

0 Like
ArekCy
First Poster
Opcje

Mam podobny problem. Wypróbowałem podane rozwiązania - nie pomogło.

Dlatego "zipoll" proszę podaj na czym polegała zmiana konfiguracji routera? Może to wreszcie pomoże?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArekCy  Napisz jaki masz dokładny model TV oraz markę/model routera i dostawca Internetu? Z jaką aplikacją masz problem?

0 Like
ArekCy
First Poster
Opcje

TV to Samsung Q77A Qled 4K Smart TV a router to Fun Box 6 z sieci Orange (po Wi-Fi).

Problemem jest wieszanie się apk TVP VOD na DRUGIM bloku reklamowym. Zamrożony obraz, pilot od C+ BOX 4K nie reaguje. Możliwe TYLKO wyjście do poziomu wyboru audycji...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Sprawdź w ustawieniach routera czy nie masz w loginie IPv6 xxxxxxxxxxx@neostrada.pl/ipv6

Domyślam się chodzi o BOX 4K chcesz nim sterowa za pomocą TV?

0 Like
ArekCy
First Poster
Opcje
Dokładnie.
0 Like
ArekCy
First Poster
Opcje

IPv6 nie podłączony. 

0 Like