Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy QLED QE65Q70RAT paski poziome

(Temat utworzony: 11-02-2020 07:51 PM)
8176 Wyświetlenia
OpenArtis
First Poster
Opcje

Witam,

dziś kupiłem nowego Qleda Samsunga i po uruchomieniu, będąc blisko telewizora widzę mnóstwo poziomych pasków w odstępach 2-3 mm. Czy to prawidłowe? Czy powinien być czysty obraz?

Z daleka tego nie widać, ale nie kojarzę aby w sklepie te paski widział, a na pewno bym nie kupił. Proszę o jakieś info i pomoc, czy ewentualnie coś w ustawieniach?

0 Like
18 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@OpenArtis  Możesz pokazać zdjęcia film ?

0 Like
OpenArtis
First Poster
Opcje

20200211_200108.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@OpenArtis Reklamuj TV .

0 Like
dabol
Student
Opcje

Hej, @OpenArtis

od dwoch dni w moim QLED pojawil sie tez taki problem, poziome czarne linie na calosci matrycy. Ponad 2 lata dziaal jak trzeba az tu nagle sie to pojawilo...

Cos udalo cie sie zdzialac?

pzdrawiam

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dabol  Proponuje Ci kontakt z firmą Samsung przez wsparcie techniczne E-mail nie zapomnij dołączyć zdjęć.

0 Like
dabol
Student
Opcje

hej @OpenArtis

Wstepnie probowalem, ciazka sprawa bo technik podaczyl sie online  i przez kamerke telefonu ogladnal obrazi nie widzial tych linii.... A mam je iodentyczne jak ty. Mowil zebym wyslal normalnie mailem im zdjecie, co tez i zrobilem (a teraz szukam czy nie jestem jedyny na swiecie z tym probemem i widze ze jednak to usterka powtarzalna)

Jak to sie skonczylo u ciebie? Wymian matrycy? (na angielskojezycznej stronie samsung_community jest wiele postow o tym problemie i  wymieniali im matryce.

pozdrawiam

0 Like
mauro1234
First Poster
Opcje

Witam jak ta sprawa się skończyła czy było to uszkodzenie matrycy? Mam dokładnie takie same poziome paski na całej szer ekranu tv z 2018 qled Samsung już po gwarancji czy jeśli to matryca to będzie się to opłacało w ogóle wymieniać??? 

0 Like
mauro1234
First Poster
Opcje

Witam posiadam tv qled z 2018 roku model q65fna chyba jakoś tak od jakiegoś czasu pojawiły się na całej szer ekranu poziome paski w odstępach ok 2mm czy to uszkodzenie matrycy???  Prosze o pomoc tv już po gwarnacji czy naprawa będzie opłacalna? 

IMG_20230404_230717.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mauro1234  Wymiana matrycy nie jest opłacalna tym bardziej przy tak już leciwym TV.