Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE55TU7102 nie można uruchomić player i rakuten tv + Pilot przestał działać na dekoder

(Temat utworzony: 27-03-2021 03:10 PM)
1074 Wyświetlenia
Majkeloso
First Poster
Opcje

Witam, od paru dni borykam się z problemem, przy próbie włączenia aplikacji Player.pl bądź Rakuten TV na sekundę robi się czarne okno z napisem "ładowanie" po czym znika. Wczoraj na moment udało mi się uruchomić jedną z tych aplikacji lecz od tamtego czasu nadal brak możliwości.

Do tej pory kilkanaście razy korzystałem z "Zainstaluj ponownie" oraz również przywróciłem ustawienia fabryczne telewizora.

Również wystąpił problem ze współpracą pilota tv z moim dekoderem orange. Od początku samo się podłączyło i mogłem sterować dekoderem za pośrednictwem pilota od tv, niestety od tygodnia przestało działać. Próbowałem podłączać dekoder przez różne kable HDMI oraz w tv poprzez kreator połączenia jednak mimo, że po wpisaniu modelu widzi dekoder to sterowanie nadal nie działa. Finalnie za każdym razem przy chęci włączenia tv muszę uruchamiać dekoder oraz na tv wybierać ręcznie źródło za każdym razem na HDMI 1.

Być może ktoś może mi doradzić, tv jest nowy.

0 Like
1 Odpowiedz
Buba67
Helping Hand
Opcje

Zerknij tutaj:

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

Możesz też zrobić Reset Flasha
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na TV.
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk Power na pilocie.
4. Odczekaj 30 sekund - 1 minutę Logo startowe TV pokaże się na chwilę i zniknie.
5. Odczekaj następne 30 sekund - 1 minutę, TV uruchomi się automatycznie, pokazując stronę startową PnP.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego.
Gdy TV nie odpowiada przez 3 minut, spróbuj włączyć TV za pomocą pilota I spróbuj wykonać reset ponownie.

Zresetuj do ustawień fabrycznych telewizor i dekoder Orange, spróbuj ponownie sparować pilot.

0 Like