Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55MU7002 nie wykrywa urządzeń podłączonych przez hdmi

(Temat utworzony: 08-12-2020 07:37 AM)
1575 Wyświetlenia
Drozdowski
First Poster
Opcje

Cześć, mam następujący problem. Telewizor nie widzi niczego podłączonego przez jakikolwiek port hdmi. Czy to komputer, laptop czy dekoder, działa tylko youtube i netflix. Próbowałem już wszystkiego i jestem pewny ze to problem z TV. Wczoraj samsung zdalnie zrobił twardy reset, nic nie pomogło. Czy ktoś miał podobnie? Cały czas liczę że uda mi się to jakoś odblokować, nie chcę wysyłać go do serwisu. 

Dodam że, komputer widzi normalnie TV, identyfikuje go jako samsung 4k 60hz jednak wyświetla ze nie obsługuje hdr co jest nie zgodne z stanem faktycznym. 

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wygląda na problem z płytą główną pozostaje serwis.
0 Like
Drozdowski
First Poster
Opcje

Gdzies widzialem jeszcze ze ktos przedmuchał wejścia hdmi i zaczęło działać. Może faktycznie sa wrażliwe na kurz a u mnie akurat oneconnect box stoi w bardzo kurzącym się miejscu. No ale marna szansa ze wszystkie 4 wejścia nie działają. Tym bardziej że działają w jedną stronę. Komputer wykrywa, telewizor nie. Eh

Ile to może kosztować? Telewizor juz nie jest na gwarancji 😕

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drozdowski  Jakie są koszty musisz zapytać się w serwisie https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Drozdowski
First Poster
Opcje
boję się
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy mam sam się dopytać i podać Ci koszty naprawy ?

0 Like
Drozdowski
First Poster
Opcje
Nie, bez przesady :smiling-face: nawet nie wiadomo co się faktycznie zepsulo
0 Like
Kawhashi
Apprentice
Opcje
Witam, mam pytanie dotyczące telewizora QE43Q67BAUXXH. Gdy podłączyłem urządzenie Google Chromecast 3 nie pokazuje mi go, tak jak się pokazują np. konsole. Przez to nie mogę używać mojego urządzenia Chromecast. Prosiłbym o pomoc 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kawhashi  Sprawdzałeś na wszystkich portach HDMI?

Jaką masz wersję firmware w TV?

0 Like
Kawhashi
Apprentice
Opcje
Nie, sprawdzałem tylko na hdmi 3, a jak mógłbym sprawdzic firmware
0 Like