Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Sortowanie kanałów Samsung UE32M5572 + moduł CAM CI+ nc+

(Temat utworzony: 01-01-2018 04:50 PM)
33194 Wyświetlenia
shevchenko1987
Explorer
Opcje

Witam serdecznie, 

czy jest możliwość edytowania głównej listy kanałów w telewizorze Samsung UE32M5572 (Tizen) z modułem CAM CI+ od nc+ tak, aby przypisać pod poz. 1 kanał TVP 1 HD, itd.? Obecnie korzystam z listy standardowej od operatora. Jednak jest ona niewygodna. Widziałem w ustawieniach, że można utworzyć listy ulubionych, ale nie rozwiązuje to mojego problemu z uwagi na to, że nie można w nich edytować pozycji kanałów.  

Pozdrawiam,

Sławek

---
Samsung UE32M5572 / Samsung Galaxy S6 Edge
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@shevchenko1987

No to wygeneruj sobie listę kanałów na pendrive i spróbuj programu: ChanSort - to jest najnowsza wersja.

Tu znajdziesz opis i instrukcję: https://github.com/PredatH0r/ChanSort

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
shevchenko1987
Explorer
Opcje

Działa, dzięki wielkie! :face-with-tears-of-joy:

---

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
65 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Głównej listy nie wyedytujesz, jest narzucona przez nc+, ale gdy stworzysz listę ulubionych możesz nadać jej nazwę i zmieniać kolejność kanałów w grupie.
Sprawdziłem na naziemnych i można tak zrobić.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
shevchenko1987
Explorer
Opcje

W przypadku modułu CAM CI+ tak się nie da zrobić. 

To znaczy już tak próbowałem, bo myślałem że włąśnie w ten sposób rozwiążę problem. 

Po dodaniu kilku kanałów do grupy "Ulubione 1" można je tylko przesuwać względem siębie "Góra / Dół" tzn. że podczas przełączania pilotem "Prog+ / Prog-" wtedy to działa, ale nie można wyedytować przypisanego numeru kanału. Nie widzę przynajmniej nigdzie takiej opcji. 

---
0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@shevchenko1987

No to wygeneruj sobie listę kanałów na pendrive i spróbuj programu: ChanSort - to jest najnowsza wersja.

Tu znajdziesz opis i instrukcję: https://github.com/PredatH0r/ChanSort

0 Like
shevchenko1987
Explorer
Opcje

Dzięki. Po pracy spróbuję i dam znać :smiling-face:

---
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Daj znać, bo sam jestem ciekaw. Tylko ten ma obsługę modułów cyfry+ obecnie nc+. I nie trzeba rozpakowywać zipa, sam wczyta, gdy mu się wskaże.

0 Like
Rozwiązanie
shevchenko1987
Explorer
Opcje

Działa, dzięki wielkie! :face-with-tears-of-joy:

---
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A nie ma za co. Super że zadziałało. Teraz już wiemy, że ten program zadziala dla nowszych modeli, bo operuje również na zip-ach nie tylko scm-ach. Dodatkowo obsługuje inne marki. :winking-face:

0 Like
shevchenko1987
Explorer
Opcje
A co w przypadku gdy pojawi się nowy kanał? Albo operator zaktualizuję listę kanałów? Trzeba za każdym razem będzie bawić się w przywracanie?
---
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź, czy nie ma tam opcji aktualizacji listy którą już stworzyłeś. Samodzielnego dodania kanał.
Zawsze gdy dodają program lista kanałów aktualizuje się, czy to na module, czy w dekoderze.

0 Like