Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Sortowanie kanałów Samsung UE32M5572 + moduł CAM CI+ nc+

(Temat utworzony: 01-01-2018 04:50 PM)
33200 Wyświetlenia
shevchenko1987
Explorer
Opcje

Witam serdecznie, 

czy jest możliwość edytowania głównej listy kanałów w telewizorze Samsung UE32M5572 (Tizen) z modułem CAM CI+ od nc+ tak, aby przypisać pod poz. 1 kanał TVP 1 HD, itd.? Obecnie korzystam z listy standardowej od operatora. Jednak jest ona niewygodna. Widziałem w ustawieniach, że można utworzyć listy ulubionych, ale nie rozwiązuje to mojego problemu z uwagi na to, że nie można w nich edytować pozycji kanałów.  

Pozdrawiam,

Sławek

---
Samsung UE32M5572 / Samsung Galaxy S6 Edge
0 Like
Przejdź do rozwiązania
65 Odpowiedzi
shevchenko1987
Explorer
Opcje
0 Like
gowka1
First Poster
Opcje

Nie stety ta nie pasuje do mojego TV.Do mojego musi być ż końcówka SCM,plik.Mam taki jeden u mnie ale dostaje komunikat że nieprawidłowy.A tego od ciebie wogule nie widzi TV.Ale wielkie dzieki.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Napisałem abyś przejrzał sie programowi o którym tu napisaliśmy. Sprawdź jakie ma formaty zapisu list. Rozszerzenie scm obsługuje, może więc ma obcję konwersji list z jednego formatu na drugi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gowka1
First Poster
Opcje

Koledzy nie czaję tego programu chansort.

1.Otwarlem program 

2.Otwarlem w nim listę kanałów ż skopiowane z mojego TV na USB.

3.Mam druga listę na kompie ż programami  które Chciał bym zamienić wrzucić na moja oryginalna listę.Poprostu Chciał bym moja wykasować,wrzucić ta druga na jej miejsce zapisać inwrzucic do mojego TV jak mam to zrobić.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Spróbuj ręcznej edycji, wiem, że czasochłonne, ale każdą pozycję, każdy kanał można edytować ręcznie.
No chyba, że ktoś znajdzie czas i ogarnie program i Ci pomoże. Niestety ja takowym, nie dysponuję. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
emes81
First Poster
Opcje

Cześć, jestem posiadaczem modelu 55MU7042 z kartą CI+ Polsatu. Zgodnie z sugestiami skorzytałem z programu ChanSort i importowałem swoją wyedytowaną listę do telewizora. Przy pierwszym uruchomieniun nowa lista działa ale po kilku chwilach kolejność wraca do początkowej.

Proszę o pomoc i wskazówki co może być przyczyną?

Pozdrawiam,

Sebastian

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
emes81
First Poster
Opcje

@StaszekM  napisał(a):

Cześć 

Jakiś pomysł jak to dezaktywować czy jestem skazany na operowanie listą ulubionych...?

0 Like
Opcje

@StaszekM,

Jak myślisz? Jakaś rada dla @emes81 ?

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Można spróbować zastosować inny moduł tzn. innego producenta lub z innym oprogramowaniem, oczywiście pod warunkiem, że Polsat takowy posiada.

0 Like