Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizory 2018 a DTS

(Temat utworzony: 30-07-2018 07:26 PM)
2646 Wyświetlenia
Bad4Good
Student
Opcje

Hej, 

wszyscy już wiemy, że telewizory z roku 2018 nie mają kodeka DTS. W związku z tym proszę o wsparcie w odpowiedzi na pytanie:

DLACZEGO telewizory z 2018 r. nie mają kodeka DTS?

Domyślam się, że patenty itp. (kasiora), ale w zeszłym roku jakoś się dało, nawet mój staruszek z 2012 r. ogarniał temat. Co się zmieniło, z jakiego powodu? 

Na razie nie udało mi się znaleźć żadnych wiarygodnych i jednoznacznych informacji na ten temat.

Pozdrawiam

0 Like
16 Odpowiedzi
ilso
Pioneer
Opcje

Pewnie nigdy się nie dowiemy co było przyczyną wycofania dts. Materiałów na ten temat w necie nie znalazłem, czy to oficjalnych czy nie oficjalnych.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

0 Like
Bad4Good
Student
Opcje

Pytałem Samsunga, ale nabrali wody w usta, więc jak zwykle, jeśli nie wiadomo o co chodzi...

0 Like
Eselter
Journeyman
Opcje

Próbowałem coś podpytać na fb, ale standardowa formułka nie na temat:

"O wszelkich nowościach informujemy na naszych profilach. Zachęcamy do obserwowania ich, by być na bieżąco. :)"...

Żeby chociaż to pass through było.

Z jakości obrazu jestem zadowolony, ale jednak poprzedni mój Samsung łykał wszystko jak leci, a tu taka kastracja.

Człowiek niby się cieszy, że większy, że nowe technologie, a tu taka przykra niespodzianka, która wszystko psuje 😕

0 Like
Christael
First Poster
Opcje

Tragedia, że nie ma DTS!

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Christael  Dlaczego tak twierdzisz ? Nawet nie zapoznałeś, się ze specyfikacją swojego urządzenia tak samo sam nie odwiedziłeś strony  Twitcha, na jakie platformy jest dostępna aplikacja  Twitcha.

0 Like
Eselter
Journeyman
Opcje

Też nie rozumiem jak Samsung mógł usunąć tak ważny codec. Rozumiem robić ale DTS... Totalna porażka z ich strony.

Nigdy więcej TV od Samsunga.

0 Like
Christael
First Poster
Opcje

@vdsl2 Kupując telewizor za kilkanaście tysięcy złotych to oczekujesz, że będzie wspierał podstawowy kodek. To tak jak byś kupował Mercedesa klasy E i okazuje się, że wyświetlacz jest czarno biały i się wiesza....

0 Like