Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

The frame dziwne podświetlenie

(Temat utworzony: 19-02-2022 10:33 PM)
942 Wyświetlenia
Palec11
Navigator
Opcje

image

image

image
Czy te białe plamy są normalne na czarnym tle ? Zwłaszcza w prawym rogu jest to widoczne.
Na środkowym obrazie widać różnicę w czerni między górna częścią ramki a Dolna. Czy to jest jakieś uszkodzenie telewizora czy coś? Bo rozwarzam zgłoszenie reklamacji. Jest to the frame wiec słabo jeśli ustawiasz ramkę i widać różnicę między dolna częścią a Górna. Dodam że Ten problem jest póki co widoczny tylko na czarnych tlach. 
0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Palec11  Tak, do pewnego stopnia jest to normalne, związane jest ro z zastosowanym rodzajem podświetlenia telewizora.

Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
@Palec11 Znalazłem podobny problem do Twojego: Jeśli te białe plamy pojawiają się we wszystkich źródłach i podczas testu obrazu, to będzie to wymagało serwisu.
https://us.community.samsung.com/t5/QLED-and-The-Frame/Samsung-Frame-white-blotches-on-dark-backgrou...

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zbigolek  Dokłądnie, wszystko zależy jak bardzo jest to widoczne.

Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @PrzemekM, mam pytanie, też takie białe plamy występują na Samsung Neo Qled?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pawel1605  Ciężko mi stwierdzić, ogólnie taki efekt może się pojawić na telewizorach z podświetleniem LED, kwestia jak bardzo występuje.

AdamJu
Navigator
Opcje
Trafiła Ci się fatalna sztuka. Problem w tym że to cecha, A nie konkretna wada techniczna. Ciekawe jak podejdzie serwis... Na zdjęciach wygląda to tragicznie.
0 Like
Palec11
Navigator
Opcje
Czyli myślicie ze mogę reklamować?
0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Oczywiście, zgłoś się do serwisu to nic nie kosztuje, może wymienią panel
ozziwawa_83
Explorer
Opcje

Jaki byl final sprawy? Wymienili panel lub caly tv?

0 Like