Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

ue50mu6102 nie wykrywa słuchawek BT

(Temat utworzony: 23-04-2018 03:39 PM)
10280 Wyświetlenia
slaviozo
Journeyman
Opcje

Mój tv niby ma Bluetooth ale nie wykrywa mi słuchawek bezprzewodowych QC19.  Słuchawki spokojnie łaczą się s7 i innymi telefonami. Problem w jakimś sztucznym ustawieniu BT w TV na wybrane słuchawki czy problem leży gdzie indziej ? Zakupiłem adapter  do Wiezy HIFI zobaczymy czy to wykryje. Wiem że pomaga gdłubnięcie w Menu serwisowym ale nie chce stracic gwarancji ani tez dokupywac nie potrzebnie nowych słuchawek.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
slaviozo
Journeyman
Opcje

BT Ddziała nawet z chińskimi słuchawkami. Przy parowaniu trzeba stać do 30-50 cm od prawej steony tv tam gdzie są wejscie hdmi i usb. Paruje. Potem już olpamięta i Bt dzila normalnie do kilku metrów.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
LeszekJ
Voyager
Opcje

Na początek podejdź bliżej do TV w czasie parowania. Smart TV Samsunga mają śmiesznie niski zasieg BT.

U mnie 3 metry od ekranu to już za daleko dla akcesoriów, które z każdym telefonem Samsunga mają zasięg 5 razy większy.

0 Like
slaviozo
Journeyman
Opcje

No niestety już tego próbowałem :smiling-face: Powiesiłem je nawet na TV licząc że coś to da.  Kupie  na próbę słuchawki na uszne Creative Jam bo doczytałem na jakimś czeskim forum że działają z tym modelem TV.  Jednak mi chodzi o zasade Bluetootha bo  skoro telefony parują te chcińskie QCY19 ( co by im nie ując bardzo dobre słuchawki jak za tą kase) i działa to czmeu TV ma jakiś biedny BT i tylko wybrane urządzenia sparuje typu Sounbar itp. A może faktycznie TV ma blokadę w sofcie  na słuchawki. 

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Ale komedia!

Właśnie przeczytałem na benchmark.pl, że ten TV nie obsługuje słuchawek BT. Normalnie nie wierzę jeszcze!

0 Like
slaviozo
Journeyman
Opcje

czyli ma blokade w sofcie;)  bo opcje dla niedosłyszacych posiada.  Zastanawiam się czy go nie oddam i kupie Panasonica skoro tak samsung traktuje klienta. Dasz może linka do artykuyłu ?

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/samsung-55mu6102-test.html

Widać problem w "minusach" lub "wadach".

0 Like
slaviozo
Journeyman
Opcje

Wiem widziałem liczyłem że 55 cali ma tą wade ;] Teraz kwestia czy utrace gwarancje jak przestawie sobie w opcjach na bt na tak ;] tylko pilota standardowego musze dorwac.

Kwestia jakim cudem temu czechowi te słuchawki creative Jam sie sparowały;]

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Nie dłub w menu serwisowym. Jeszcze nie pora na desperację.

Zgłupiałem trochę: http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/135389-mu6102-a-obsluga-sluchawek-bluetooth.html

Może wersja firmware-u decyduje...

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

Odpisałem Ci już dwa razy, ale jakiś palant kasuje moje posty i nie bardzo wiem dlaczego.

Jak chcesz to pociągniemy temat przez prywatne wiadomości.

slaviozo
Journeyman
Opcje

Wiem widziałem ale znow ja mam limit jakis na wiadomosci. Czyli tam ziomki potwierdzają że BT działa. dopytam jaki sprzet kupili. Bo faktycznie może byc że Bluetooth bluetoohwi nie równy : )

0 Like