Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z działaniem usługi Smarthub

(Temat utworzony: 06-10-2016 12:54 PM)
44414 Wyświetlenia

Też mam ten problem

MichałL
Pathfinder
Opcje

Jeśli masz problem z działaniem usługi Smarthub w pierwszej kolejności wykonać reset usługi Smarthub.

W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii F z 2013 roku należy wejść w Menu > Funkcje Smart > Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.

W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii H,J z 2014-15 roku należy wejść w Menu > SmartHub > Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.

W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii K z 2016 roku należy wejść w Ustawienia > Pomoc techniczna >Diagnostyka> Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.

Jeśli nadal masz problem z usługą należy odczekać ok.24h po czym sprawdzić czy usługa jest nadal nieaktywna jeśli tak to zadzwoń na infolinię Samsung w celu zgłoszenia problemu. Nr infolinii 801 172 678

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
20 Odpowiedzi
Daniel_SW
First Poster
Opcje

czy ktoś potwierdza że resetowanie pomaga ?

Czy aplikacje i postępy w grach zostaną zaspisane po resecie ?

0 Like
Beti0906
Apprentice
Opcje

Niedawno kupiłam tv UE43M5672AU i początkowo wszystko działało poprawnie . Od jakiegoś tygodnia zaczęła się zacinać aplikacja HBO GO więc zgodnie z zaleceniami instrukcji zrobiłam reset Smart Hub . Po ponownym zalogowaniu się do konta samsung aplikacja zadziałała poprawnie . Ale nie za długo bo po kilku godzinach znowu się zawiesiła.  Chciałam znowu zrobić reset ale teraz nie mogę wejść w ustawieniach w diagnostykę,  mam informację że opcja niedostępna.  Czy ktoś może wie dlaczego nie mam tej funkcji ? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Dziwna przypadłość, bardzo dziwna.
Sprawdź może masz nowszą wersję softu dla swojego modelu. Jeżeli jest, wykonaj aktualizację tv. Jeżeli nie, może warto wykonać reset całego tv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Beti0906
Apprentice
Opcje

Zanim zrobiłam reset Smart Huba to sprawdziłam czy nie ma aktualizacji i był komunikat że nie ma . A teraz nie ma dostępu do całej diagnostyki czyli resetuj tv też nie zrobię i do aktualizacji także nie ma dostępu.  Chyba pozostaje tylko kontakt z serwisem . Szkoda że tak szybko bo tv mam dopiero niecały miesiąc.  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Beti0906
Ostania wersja dla twojego modelu to 1153.1, nie wiem czy taka miałaś - ta jest z 20 grudnia: http://www.samsung.com/pl/support/model/UE43M5672AUXXH#downloads
Spróbuj odłączyć tv i od prądu, poczekaj z 30 sek. i włącz ponownie. Jeżeli nie zaskoczy pobierz plik z aktualizacją z tej strony, wypakuj na pena (kliknij 2x .exe sam wypakuje) podłącz pod tv i sprawdź czy da się wymusić aktualizację.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Beti0906
Apprentice
Opcje

Dzięki za podpowiedź,   po wyłączeniu z prądu opcje aktualizacje i diagnostyka znowu są.  Chociaż coś się naprawiło ☺

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To teraz sprawdź wersję softu, tą wyświetlaną prze tv z tą dostępną na stronie.

0 Like
iszot18
First Poster
Opcje

Posiadam telewizor samsung smart tv. Włączając aplikacje you tube player czy inne łączone przez i internet wyskakuje powiadomienie "aktualizacja smart hub spróbuj później" i tak już kilkanaście godzin. Co można zrobić? Reset telewizora i smart hub zrobione

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@iszot18  Jaki to model TV ?

0 Like