06-10-2016 12:54 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:34 AM przez RadekK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Jeśli masz problem z działaniem usługi Smarthub w pierwszej kolejności wykonać reset usługi Smarthub.
W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii F z 2013 roku należy wejść w Menu > Funkcje Smart > Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.
W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii H,J z 2014-15 roku należy wejść w Menu > SmartHub > Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.
W celu zresetowania Smart Hub w przypadku TV z serii K z 2016 roku należy wejść w Ustawienia > Pomoc techniczna >Diagnostyka> Resetuj Smart Hub. Standardowy PIN to: 0000 (cztery zera - jeśli nie był zmieniany. TV może poprosić o jego wpisanie. Przywrócone zostaną wartości fabryczne., po tej czynności należy ponownie skonfigurować usługę. Dodatkowo, w chwili gdy pojawi się komunikat o aktualizacji – należy wyrazić zgodę.
Jeśli nadal masz problem z usługą należy odczekać ok.24h po czym sprawdzić czy usługa jest nadal nieaktywna jeśli tak to zadzwoń na infolinię Samsung w celu zgłoszenia problemu. Nr infolinii 801 172 678
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
- « Poprzedni
- Następny »
13-01-2017 03:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
czy ktoś potwierdza że resetowanie pomaga ?
Czy aplikacje i postępy w grach zostaną zaspisane po resecie ?
11-01-2018 05:21 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niedawno kupiłam tv UE43M5672AU i początkowo wszystko działało poprawnie . Od jakiegoś tygodnia zaczęła się zacinać aplikacja HBO GO więc zgodnie z zaleceniami instrukcji zrobiłam reset Smart Hub . Po ponownym zalogowaniu się do konta samsung aplikacja zadziałała poprawnie . Ale nie za długo bo po kilku godzinach znowu się zawiesiła. Chciałam znowu zrobić reset ale teraz nie mogę wejść w ustawieniach w diagnostykę, mam informację że opcja niedostępna. Czy ktoś może wie dlaczego nie mam tej funkcji ?
11-01-2018 05:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Sprawdź może masz nowszą wersję softu dla swojego modelu. Jeżeli jest, wykonaj aktualizację tv. Jeżeli nie, może warto wykonać reset całego tv.
11-01-2018 05:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zanim zrobiłam reset Smart Huba to sprawdziłam czy nie ma aktualizacji i był komunikat że nie ma . A teraz nie ma dostępu do całej diagnostyki czyli resetuj tv też nie zrobię i do aktualizacji także nie ma dostępu. Chyba pozostaje tylko kontakt z serwisem . Szkoda że tak szybko bo tv mam dopiero niecały miesiąc.
11-01-2018 06:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ostania wersja dla twojego modelu to 1153.1, nie wiem czy taka miałaś - ta jest z 20 grudnia: http://www.samsung.com/pl/support/model/UE43M5672AUXXH#downloads
Spróbuj odłączyć tv i od prądu, poczekaj z 30 sek. i włącz ponownie. Jeżeli nie zaskoczy pobierz plik z aktualizacją z tej strony, wypakuj na pena (kliknij 2x .exe sam wypakuje) podłącz pod tv i sprawdź czy da się wymusić aktualizację.
11-01-2018 06:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za podpowiedź, po wyłączeniu z prądu opcje aktualizacje i diagnostyka znowu są. Chociaż coś się naprawiło ☺
11-01-2018 06:25 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-12-2019 02:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Posiadam telewizor samsung smart tv. Włączając aplikacje you tube player czy inne łączone przez i internet wyskakuje powiadomienie "aktualizacja smart hub spróbuj później" i tak już kilkanaście godzin. Co można zrobić? Reset telewizora i smart hub zrobione
25-12-2019 03:10 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@iszot18 Jaki to model TV ?

- « Poprzedni
- Następny »