Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV samsung ue65nu8072 i Dolby Atmos

(Temat utworzony: 28-11-2019 09:31 AM)
1996 Wyświetlenia
Epmkk
Apprentice
Opcje

Witam,

mam podłączony TV do aplitunera Onkyo TX RZ 810. Podłączenie po kablu hdmi wyjście ARC z TV i ARC w ampi. Zestaw nie potrafi poprawnie współgrać w zakresie Dolby Atmos. Po przełączeniu na wysyłanie sygnału w TV na format DD+ amplituner widzi jedynie dzwięk w tym formacie a nie dekoduje metadanych dla atmosa stąd mam zwykły dziwięk 5.1. 

Sytuacja dotyczy filmów z Netflixa, Amazone Prime.

Czy da się do jakoś rozwiązać?

0 Like
40 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Epmkk  Czy masz najnowszy firmware w TV wer 1290 ? Tak samo w amplitunerze ?

https://www.eu.onkyo.com/en/articles/firmware-update-tx-rz810-130573.html

0 Like
Epmkk
Apprentice
Opcje

W ampli oprogramowanie mam aktualne a w Tv mam w informacjach o telewizorze wersja oprogramowania: t-ktm2deuc-1270.6, bt-s

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pobierz na komputer firmware i zrób aktualizacje przez USB soft i instrukcja jak zrobić znajduje się na samym dole na tej stronie https://www.samsung.com/pl/support/model/UE65NU8072TXXH/

Wpisz sobie w Google dolby atmos test, są materiał do testów .

0 Like
Epmkk
Apprentice
Opcje

zaktualizowałem TV do najnowszej wersji i nadal jest ten sam problem. Czy ten TV w ogóle potrafi wysłać DD+ z obsługą Dolby Atmos? 

Pliki testowe Dolby nagrane na pendrive również nie wysyłają dzwięku i aplituner nie potrafi ich prawidłowo zdekodować. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Epmkk
Apprentice
Opcje

z treści wynikia, że wspiera. Zatem pytanie jak uzyskać dzwięk Dolby Atmos np z filmów Netflix?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Epmkk Wysłałem Ci coś na priv. Czy dane filmy Netflix mają dźwięk Dolby Atmos ?

0 Like
Filasan
First Poster
Opcje

Witam, 

mam dokładnie ten sam problem. Czy zdołałeś go rozwiązać?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Filasan  Jaki masz model TV ? 

0 Like