Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telefon nie wykrywa telewizora

(Temat utworzony: 01-04-2021 12:31 PM)
4903 Wyświetlenia
Sebastian95
Explorer
Opcje
Witam.

Od niedawna mam światłowód i pojawił się pewien problem który mi dokucza, a mianowicie telefon nie widzi TV (Samsung 6 Series 49"). Do momentu instalacji światłowodu korzystałem z funkcji Smart View w aplikacji Odtwarzacz wideo(aplikacja systemowa), która działa bezbłędnie. Teraz kiedy TV i telefon są podłączone do tej samej sieci telefon nie widzi TV. Co najlepsze Smart Thing wykrywa tv ale również nie może zainicjować odbicia lustrzanego na telewizorze. Czy ktoś może wie gdzie tkwi problem i jak to naprawić ? 
0 Like
16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sebastian95  Nie podałeś jaki masz dokładny model TV? 

Sprawdź czy nie masz włączonego IPv6 https://test-ipv6.com/

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@Sebastian95 Z jakiego modelu telefonu korzystasz do połączenia. Telewizor oraz telefon są w tej samej sieci.

0 Like
Sebastian95
Explorer
Opcje
Model: UE49K6300AW
Wychodzi na to że nie mam włączonego IPV6
0 Like
Sebastian95
Explorer
Opcje
Korzystam z Samsung Galaxy Note 10+ i oba urządzenia są podłączone do tej samej sieci.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Router ma jedną sieć dla 2,4 GH i 5GH, czy dwie osobne ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jaki masz android 10 czy 11 ? Jeśli masz A 11.

Nie można już połączyć się z funkcją Chromecast za pomocą aplikacji Smart View. Zamiast tego można użyć aplikacji Google Home. 

Sebastian95
Explorer
Opcje
Jedną
0 Like
Sebastian95
Explorer
Opcje
Android 11. Sprawdzałem Google Home, ale nie widzi TV. Funkcja Smart View działa bo korzystałem z niej jeszcze około 2 tygodnie temu i było wszystko okej. Wydaje mi się że to wina routera (FunBox 6), ale nie znam się na tym aż tak.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Prawdopodobnie w tym jest problem, ponieważ teoretycznie będąc w jednej sieci, jesteście w dwóch osobnych. Zgaduję, że telewizor ma 2,4GH, a telefon ma 5GH.