01-01-2017 09:24 PM
Witam.
Zainstalowałem aplikację na tablet z androidem. Wszystko ok - połączyło z wifi, z tv. Ale tylko za pierwszym razem miałem opcję wprowadzania tekstu z klawiatury na tablecie. Teraz, gdy na na yt próbuję coś wyszukać działa wszystko poza klawiaturą. Nie pojawia się na tablecie.
Próbowałem odłączyć i ponownie połączyć z internetem zarówno tv jak i tablet. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie aplikację smart view. Zero efektu.
Pilota mam. Klawiatury specjalnie dla tv nie mam zamiaru kupować. Klawiatura na tablecie była w sam raz. Jak ją przywrócić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-01-2017 01:17 PM
Hej @vitia
Aplikacja Smart View pozwala na wykorzystanie klawiatury w przeglądarce Webbrowser lub w systemowym wyszukiwaniu treści. W aplikacjach typu Youtube, Ipla, itp. klawiatura nie będzie wyświetlana. Sprawdź na przeglądarce Webbrowser tam powinna działać bez problemu.
02-01-2017 01:17 PM
Hej @vitia
Aplikacja Smart View pozwala na wykorzystanie klawiatury w przeglądarce Webbrowser lub w systemowym wyszukiwaniu treści. W aplikacjach typu Youtube, Ipla, itp. klawiatura nie będzie wyświetlana. Sprawdź na przeglądarce Webbrowser tam powinna działać bez problemu.
02-01-2017 06:16 PM
Faktycznie. Dałbym głowę, że i na youtubie to działa(ło), no i latałym już bez głowy... Pewno dlatego, że gdy przez przeglądarkę wchodzimy na youtube, to klawiatura jest.
Dziękuję za odpowiedź.
Postuluję jednocześnie by i w aplikacji youtube była możliwość wpisywania z klawiatury. To przecież bez porównania wygodniejsze!
Pozdrawiam.
08-01-2017 07:10 PM
Witam u mnie w TV nie działa klawiatura na przeglądarce co robić??? W ustawieniach nic nie ma. Zgłaszać do serwisu???
09-01-2017 12:22 PM
Hej @paulineczka2701
Podaj proszę jaki model TV oraz jaką klawiaturę posiadasz?
19-10-2017 11:17 PM
Hej,
Mam TV Samsunga UE43KU6402. Dawno nie korzystałem ze Smart'a. Teraz po odpaleniu okazało się, że w WEBBrowser zniknęła klawiatura systemowa. Mogę wybierać jedynie proponowane strony itd.
Sprawdzałem w YT i tam jest wpisywanie z poziomu YT. WEBBrowser nie posiada żadnych ustawień co do klawiatury. Znalazłem opcję "resetowania ustawień przeglądarki" ale nic to nie zmieniło. W ostatnio otwieranych pozycjach widnieją te same strony, a po kliknięciu w pasek adresu dalej klawiatury systemowej brak.
Co teraz? Serwis? Resetować TV do fabrycznych?
Pozdrawiam,
wip600
20-10-2017 12:16 PM
25-10-2017 02:33 PM
07-11-2017 10:24 PM
Wróciło.
Niestety nie udało mi się samemu wykonać resetu. W polu wyboru pinu również nie miałem możliwości wklepania cyferek. Poprosiłem o "pomoc zdalną" pracownika Samsung. Również nie obyło się bez problemów. Bardzo miła pani z infolinii resetowała odbiornik 3 razy ale się udało. TV wrócił do ustawień fabrycznych i klawiatura ekranowa również wróciła.
Dziękuję za podpowiedź.