06-11-2017 12:20 PM
Witam
Niedawno kupiłem telewizor UE43M5602 i mam dziwny problem z połączeniem telewizora z dyskiem sieciowym. Mianowicie telewizor łączy się z dyskiem, widzi pliki ale nie widzi zmian na tym dysku. Nie aktualizuje zawartości kiedy kopiuję lub usuwam pliki z dysku. Mam na myśli pliki video w standardowych formatach (avi, mp4, rmvb, itp.). Dysk jest podłączony do routera/modemu Orange FunBox 2.0 po USB. TV łączy się z routerem po wifi.
Byłbym wdzięczny za wskazówkę, gdzie może kryć się problem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
08-11-2017 03:10 PM
Pocieszę Cię, SmartView nie działa na win 10, nie ma więc czego żałować.
Co do dysku sieciowego. No cóż, orange nie nadąża za nowościami. 😕 Z tego co zauważyłem, Liveboxy po aktualizacji działają gorzej niż przed. Odkąd zgłaszaja się jako serwer multimediów jest porażka. Po dłuzszej walce u znajomego, odpuściłem sobie i odradziłem mu dalsze kombinacje. Niech się poprostu nie irytuje jakością świadczonych usług przez to urządzenie.
Wiem, że nie pomogłem, ale pragnę powiedzieć, że niestety, lepiej z tym ustrojstwem już raczej nie będzie.
07-11-2017 01:30 PM
08-11-2017 02:14 PM
Nie pomogło. Usunąłem wszystko z kosza systemowego, usunąłem katalog kosza z dysku sieciowego i jakiś plik w katalogu głównym dysku, odpowiedizialny za indeksację DLNA - była tam jakaś lista ścieżek do plików z tego dysku. Niestety, zamiast go przenieść w inne miejsce i mu się przyjrzeć, pochopnie go usunąłem, więc nie wiem co to było. Nie pamiętam ani nazwy ani rozszerzenia.
Doprecyzowując, TV nie tyle nie widzi żadnych zmian na dysku, co nie widzi tylko nowych plików, które tam skopiuję, natomiast widzi, które pliki zostały usunięte (te znikają z katalogu). Jakby, nie indeksuje nowych plików (?)
Nie mogę uzyć Smart View bo nie używam Windows.
08-11-2017 03:10 PM
Pocieszę Cię, SmartView nie działa na win 10, nie ma więc czego żałować.
Co do dysku sieciowego. No cóż, orange nie nadąża za nowościami. 😕 Z tego co zauważyłem, Liveboxy po aktualizacji działają gorzej niż przed. Odkąd zgłaszaja się jako serwer multimediów jest porażka. Po dłuzszej walce u znajomego, odpuściłem sobie i odradziłem mu dalsze kombinacje. Niech się poprostu nie irytuje jakością świadczonych usług przez to urządzenie.
Wiem, że nie pomogłem, ale pragnę powiedzieć, że niestety, lepiej z tym ustrojstwem już raczej nie będzie.
08-11-2017 03:18 PM
Pomogłeś. Przynajmniej nie będę już tracił czasu na próby ogarnięcia tego problemu :smileyvery-happy: . Może uda mi się znaleźć inne rowiązanie, np. z jakimś starym routerem alboco. Dzieki za pomoc!
08-11-2017 03:51 PM