Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak dźwięku dolby digital i DTS w Samsung UE55MU7002

(Temat utworzony: 01-11-2017 01:32 PM)
17029 Wyświetlenia
Lutek
First Poster
Opcje

Witam, zakupiłem wczoraj telewizor i mam problem ponieważ opcje DTS, DD oraz DD+ są poszarzałe. Mój setup to: PS3, Apple TV oraz Wii U podpięte do TV poprzez HDMI i głośniki logitech 5.1 Z550 podłączone z TV kablem optycznym. Każde urządzenie obsługuje surround w jednym lub drugim formacie. Jedyne opcje jakie mam to PCM oraz DTS Neo 2:5.image.jpg

Z góry dziękuje za odpowiedź.

0 Like
4 Odpowiedzi
ilso
Pioneer
Opcje
Witaj Lutek

Spróbuj podłączyć każde urządzenie osobno i w ustawieniach telewizora źródło obrazu wybierz jako TV.

Pozdrawiam
0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć  Lutek

Tak jak napisał ilso, spróbuj podłączać każde urządzenie oddzielnie i sprawdź czy jest możliwość wyboru formatu wyjściowego, jeszcze dodatkowo napisz proszę jaki masz zestaw audio??

0 Like
Lutek
First Poster
Opcje

Każde urządzenie jest podłączone osobno.

Wyjście dźwięku mam ustawione na optyczne image.jpg

A mój zestaw audio to logitech z-5500.

glosniki pokazują użycie dolby digital albo DTS tylko kiedy oglądam content z telewizora jak np wbudowana apka netflixa. 

0 Like
MateuszS
Navigator
Opcje
Cześć Lutek

W ustawieniach eksperckich dźwięku sprawdź "Format wejściowego dźwięku" czy jest ustawiony na Bitstream.
Natomiast "Format wyjściowego dźwięku" i opcje w nim dostępne są zależne od odtwarzanego materiału. Jeśli będzie już emitowana odpowiednia ścieżka z dźwiękiem przestrzennym, to w opcji "Format dźwięku wyjściowego" będziesz miał możliwość zmienić opcję na odpowiedni system dźwięku przestrzennego (np. DD lub DTS).
W przypadku konsoli wejdź w jej ustawienia i zmień wyjście dźwięku. Wtedy w TV będą dostępne opcje wyboru dźwięku w zależności jakie ustawisz w konsoli.

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like