Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE55MU7042 + Ps4 Pro zanik obrazu i dźwięku.

(Temat utworzony: 18-05-2021 12:05 PM)
1202 Wyświetlenia
MŁ
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich.

Posiadam konsolę Ps4 Pro którą mam podłączoną do Tv UE55MU7042 przez modół One Conect kablem Hdmi.

W ustawieniach obrazu konsoli wszytsko mam na auto natomiast w Tv mam włączone na porcie do któego podłączona jest konsola  Hdmi Uhd Color. Problem polega na tym że podczas grania zanika w róznych odstępach czasowych obraz i dzwięk na 1-3 sekundy. Mam najnowszy soft w Tv jak i Konsoli. Próbowałęm już wszystkiego. W trybie Gra czy innym. Różnych opcji w ustawianiach obrazu konsoli. Wszystkich wejśc Hdmi w One connect. Różnych kabli Hdmi łącznie z certyfikowanymi Premium i nic. Problem ustaje jeżeli wyłączę w Tv opcję Hdmi Uhd Color na którym mam podłączoną konsolę. Z góry dziękuję za pomoc .

787 Odpowiedzi
Grundol
Journeyman
Opcje
No i tak pewnie zrobię już TV Samsung nie kupię
Aris181
Journeyman
Opcje

Ja tam mam ustawione łącze HDMI  od PS4 pro jako konsola do gry plus tryb gry w ustawieniach obrazu  ,  odłączam zawsze od dekodera nc  plus kabel HDMI i nic się nie dzieje , czasami na początku jeden lag czarnego obrazu a później nic  , można grać  godzinami .... a np jak nie odłącze kabla od dekodera to co chwilę jest czarny obraz na sekundę dwie po prostu Samsungi nie dają rady jak są dwa porty HDMI włączane jednocześnie słabe to ale prawdziwe.... Też nigdy więcej Samsunga  ....ale akurat ja nie musiałem kupować nowego TV...

izizac
Student
Opcje

to prawda. Nigdy więcej Samsunga. Już nawet nie chodzi o to, że trzeba sobie radzić w spartański sposób, aby obsłużyć telewizor w XXI w. (odłączanie urządzeń, kupowanie kabli po kilkaset złoty etc.).

Wątek ma 80 stron, a oprócz rozżalonych użytkowników, nikt z supportu nie poczuł się, aby przekazać dalej problemu.

Z tego co udało mi się ustalić z tym telewizorem:

Telewizor po prostu nie domaga przy włączonych opcjach (menadżer urządzeń):

- HDMI UHD Color (na wszystkich urządzeniach - najlepiej ustawić na maks 1-2)

- tryb gry na kilku urządzeniach (w tym HDR)

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Cześć @Grundol 

Czy problem został rozwiązany? Był kontakt z infolinią w tej sprawie?

0 Like
Grundol
Journeyman
Opcje
Nie było kontaktu narazie nie gram
0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Gdyby problem nadal występował to dzwoń na całodobową infolinię pod numerem 801 172 678 lub 22 607 93 33. Sprawdzą zdalnie wszystko :smiling-face:

0 Like
Grundol
Journeyman
Opcje
Oki dzięki za informację
0 Like
Michał13
Apprentice
Opcje

Miałem to samo, żadne ustawienia czy resetu i aktualizacje nie pomogą! Obraz na ps5 ginął mi co jakiś czas na 1-2sek. Winowajcą okazał się dekoder! Kiedy włączałem konsole i były podłączone do tv dwa hdmi ( dekoder i konsola) to ginął obraz , jeżeli wyjąłem hdmi od dekodera lub wyłączyłem dekoder z prądu problem nie było ( radzę tak sprawdzić ponieważ zauważyłem , że często samsungi tv gryzą się z dekoderami ) Oddałem dekoder i wziąłem sobie moduł cam! Od tego czasu problem ustąpił!!! Można tez  ustawić w konsoli szybkość  transferu 4K z automatycznego na -1 obraz już nie znika ,ale nie które gry nie chcą się odpalić w 4K tylko full hd działa 

0 Like