Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG: UE49MU7002 - problem z internetem

(Temat utworzony: 16-04-2018 08:56 PM)
4356 Wyświetlenia
descartes
First Poster
Opcje

Witam,

Mam problem:

telewizor: SAMSUNG: UE49MU7002 

dostawca usługi internetowej: UPC POLSKA

Internet w telewizorze działa z WiFi, nie działa przy kablu. UPC ma włączone DHCP (zamawiałem nawet servis) wszystko wygląda na to, że jest ok po stronie UPC - ten telewizor to jedyny sprzęt w domu, który nie działa po kablu - w zakresie internetu.

Telewizor przy próbie połączenia wyrzuca: (zdjęcie)20180416_205240.jpg

Proszę o pomoc - PILNĄ. 

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Sprawdź proszę czy po podłączeniu kabla sieciowego do routera i tv dioda sygnalizacyjna portu routera świeci.
Dodatkowo zobacz czy w ustawieniach routera adres mac karty sieciowej tv nie jest na czarnej liście.

0 Like
ryspek
Apprentice
Opcje

Podobny przypaek z  TV UE55 KS7000 z tym, że od pewnego dnia Ethernet zaczął działać tylko z 2 aplikacjami Netflix i PrimVideo, a  przestał działać z pozostałymi (w tym WEEB BROWSER), obsługuje też zdalny serwis. Czyli kablowy Ethernet działa w ok. 20% a w 80% nie działa. Po przełączeniu na WiFi wszystko działa  poprawnie. Czekam na odpowiedź wyjaśniającą serwisu, co z tym fantem zrobić, bo chciałbym aby TV działał na kablu? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ryspek  Czy kabel LAN był wymieniany na inny i czy router był ponownie uruchamiany?

ryspek
Apprentice
Opcje

Do kabla Ethernet z TV podłączyłem PC i przetestowałem połączenie, pokazuje blisko 300 Mb/s. PC na kablu działa poprawnie, a TV tylko 2 aplikacje Netflix i PrimVideo. Pozostałe pokazują czarny ekran. Wyjątek TVN24GO wyświetliło komunikat w rodzaju słabe połączenie, spróbuj ponownie. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy TV był resetowany do ustawień fabrycznych oraz Smart HUB? 

Jaką masz wersję firmware w TV?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55KS7000SXXH/#downloads

ryspek
Apprentice
Opcje

Uwaga zachęciła mnie do zresetowania routera D-LINK-DIR825, I PRZYZNAJĘ, ŻE POMOGŁO, TV NA KABLU ETHERNET ZNÓW DZIAŁA POPRAWNIE. Napisze tak "błogosławieni, którzy wierzą w reset"

ryspek
Apprentice
Opcje

Po wyłączeniu i włączeniu TV problem z łączem kablowym Ethernet powrócił. Musze zdiagnozować, czy to wina TV, czy routera D-LINK-DIR825 ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ryspek  Czy router był resetowany do ustawień fabrycznych czy tylko wyłączony i włączony?

ryspek
Apprentice
Opcje

Na razie robiłem reset zasilania i to pomagało do czasu wyłączenia zasilania TV, ale jutro od dostawcy internetowego dostane drugi D-LINK-DIR825, więc będzie to reset absolutny. Niestety możliwy jest też taki wariant, że D-LINK-DIR825 gryzie się z TV - UE55KS7000, bo np. PC na kablu działa bez zarzutu? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możliwe że coś jest nie tak z routerem? Czy był ustawiany DNS w TV?

Ręczne ustawianie DNS

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/r%C4%99czne-ustawianie-dns/m-p/386454#M2036