Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung qe55q70rat folia?

(Temat utworzony: 11-03-2020 04:49 PM)
5656 Wyświetlenia
gwizdek3
Journeyman
Opcje

Po ściągnięciu osłon bocznych i głównej folii, na dole ekranu miałem jeszcze pasek cienkiej folii, co mnie zdziwiło.(zdjęcia) Po ściągnięciu wydaje mi się, że nie wygląda to prawidłowo. Czy na reszcie ekranu jest jeszcze jakaś folia? I czy ta szpara między matrycą, a obudową jest normalna? Boki i góra wyglądają inaczej. Próbowałem napisać do wsparcia technicznego,  ale wyskakuje błąd przy wysyłaniu.

IMG_20200310_204531.jpgIMG_20200310_204442.jpgFolia z dołu.Folia z dołu.Góra.Góra.

0 Like
gregorio67
First Poster
Opcje

"Na przesłanych przez Pana zdjęciach widać folię zabezpieczającą ramkę telewizora. Folię można śmiało usunąć"

Myślę ,że samsung żle to ocenił,za bardzo nawet sie nie przygladali. Ten cienki pasek folii zdjąłeś z dolnej cześci matrycy a nie z ramki. Fakt wygląda to teraz, jakby na pazostałej części matrycy była folia, ale folia jest tak idealnie dopasowana , że strach to zerwać. Ja to zostawiłem , bo nie wiem czy to nie jest jakaś folia antyrefeksyjna czy coś w tym rodzaju. Jak ja napisałem do nich zapytanie to mi nawet nie odpowiedzieli. Jak możesz to napisz czy zerwałeś folie z całej matrycy .

0 Like
gwizdek3
Journeyman
Opcje

Ten pasek zostawiłem, bo tak jak napisałeś, jest to tak dobrze dopasowane, że strach to zrywać.  Zresztą skoro to folia, to powinna mieć jakiś pasek od którego się zaczyna zrywanie, a nic takiego przy tym nie było.

0 Like
gwizdek3
Journeyman
Opcje

To znaczy u mnie ten dolny cienki pasek jest bardziej wypukły niż reszta matrycy, więc nie wiem.

0 Like
gregorio67
First Poster
Opcje

No tak, zerwałeś ten cienki pasek folii ( około 5 mm ) z dolnej części matrycy bo było to widoczne gołym okiem , że to jest do usunięcia poszło gładko bez problemów i to ok. Ale na pozostałej części matrycy czyli ogólnie na całej oprócz tego wąskiego paska jest jakaś folia napewno tylko pytanie czy tak ma być czy nie ? próbowałeś zerwać folię z całości czy nie ?

0 Like
gwizdek3
Journeyman
Opcje

Wydaje mi się, że to co jest na całej matrycy to jest fabrycznie zamontowane. Bałem się to zerwać.  

0 Like
gregorio67
First Poster
Opcje

No napewno fabrycznie ,ale nikt nie wie co z tym zrobić , jak masz możliwość to idż do sklepu gdzie jest ten model lub podobny z serii Q i przypatrz się jak to tam wygląda .

0 Like
jarinho10
Apprentice
Opcje

Na Samsungu qe55q80rat również mam te folie co na powyższych zdjęciach i wygląda to na folie antyrefleksyjną której się nie ściąga - w każdym razie ja się nie odważyłem tego ruszać. Niestety folia ta strasznie się rysuje nawet po lekkim wytarciu ściereczką z mikrofibry. Przyjżałem się mojemu modelowi w sklepie na ekspozycji i ta folia też tam była. Ktoś wie może jak ją prawidłowo czyścić i czy rysy które się pojawiły na folli można czymś usunąć ? A może można wymienić całą tą folię po jakimś czasie?  Z góry dzięki za odpowiedź.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarinho10 Na każdej folii będą, się pojawiać Micro rysy nie ma żadnych preparatów do czyszczenia folii.

Jak bezpiecznie czyścić telewizory i monitory Samsung

0 Like
Mentor93
First Poster
Opcje

Podpinam sie do tematu 

Tv Samsung QN85A rowniez po odklejeniu foli zabezpieczającej ramke pozostal ślad ,zgrubienie. Cienka warstwa foli zostala oderwana lecz nadal czuć i widać zgrubienie widoczne na zdjeciu 

20210910_173212.jpg

IMG_20200306_125621.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mentor93  Pozostaje Ci kontakt przez wsparcie techniczne e-mail