Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung R70 55cali problem z płynnością obrazu

(Temat utworzony: 05-07-2020 09:33 AM)
3997 Wyświetlenia
Jacek1990
Apprentice
Opcje

Witam . Jakieś 2 miesiące temu kupiłem nowy tv Samsung QE55Q70RAT od dłuższego czasu zauważyłem że telewizor gubi ostrość . Na dynamicznych scenach w tv czy Netflix filmach HDR jest tak samo . Machanie rękami czy taniec , podkoki wiąże się ze obraz staje się nie wyraźny jakieś smugi , kratki strasznie mnie to irytujące bo wczesniejszy tv który kupiłem 8 lat temu nie miał takich problemów . Na Xbox jest podobnie gdy na ekranie jest dużo detali i przesuwam kamery jest to takstak jak by tv nie nadążał z wyświetlaniem obrazu . 

Zgłoszona sprawa do Samsung po połączeniu się konsultanta do mojego tv online pokazałem sceny w których jest to bardzo dobrze widoczne powiedziała że tak nie powinno być i zrobiła reset zdalnie. Niestety nic to nie dało więc pozostał serwis . Serwisant zadzwonił za 2 dni przedstawiłem sprawę a on że płytę główną wymieni . Po tygodniu przyjechał oczywiście pretensje że to normalne że procesor jest za słaby żeby tyle kolorów wyświetlić . Oczywiście wymienił płytę główną i pojechał i nadal nic się nie zmieniło . Teraz znowu emaila emaila dostałem żeby nagrać całą sytuację i wysłać do Samsunga . Co radzicie zrobić ? Ktoś miał taki problem ?

12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek1990  Twój stary TV nie miał 4K jak i HDR .

Spróbuj wyłączyć opcję Auto Motion Plus w ustawienia obrazu (ustawienia eksperckie).

Wpisz sobie w YT "SAMSUNG'S QLED PS4 Pro HDR Adjust Settings"
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek1990  Jeśli chodzi, o ten model Q70RAT, jest to, bardzo dobry. Moi znajomi go mają i nie widzą żadnego problemu.

Jacek1990
Apprentice
Opcje

vdsl2

i tak po tygodniu kombinacji nic się nie zmieniło 😕 zauważyłem że na Xbox one też obraz się tnie a Fifie 19 czasem piłki nie widać jak laci albo zacina się przy starcie .

Dodam filmik na YouTube jak ta grzechotką trzęsie to dobrze widać o co mi chodzi.

https://youtu.be/E2brCxnEVNA

A w tym ta sytuacja jest w 0:10 

https://youtu.be/9FH64z0rkEk

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek1990  Pozostaje Ci zgłosić problem przez e-mail i dołączyć filmy.

0 Like
Jacek1990
Apprentice
Opcje

@vdsl2 

Ale to nie jest normalne prawda ?

Serwisant powiedział że ten tv ma za dużo kolorów a za słaby procesor że nie nadaża z wyświetlaniem takiej ilości kolorów .

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek1990  Jak ostatnio załatwiałem, QLED 55Q70RAT dla znajomych byłem u nich ze 4 godziny i nie widziałem, żeby coś było nie tak podczas oglądania piłki czy filmów z YT, czy Netflix. Już nie długo będzie nowy firmware wer 1361.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacje-oprogramowania-dla-telewizor%C3%B3w-gdy-...

Ja mam trochę inne modele i też nie widzę, żeby coś nie było, nie tak a jestem uczulony na jakość obrazu. 

0 Like
Jacek1990
Apprentice
Opcje

@vdsl2 

Myślisz że to wina oprogramowania ? 

Obecnie mam 1356 

Jest coś lepszego ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jacek1990  Też mam Q60RAT  1356 jak i RU7472 jeszcze nie ma, 1361 czekamy.

0 Like
Maciej8620
First Poster
Opcje

Hej Jacek1990. Rozwiązałeś swoje problemy z płynnością na tym tv?

0 Like