Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung R70 55cali problem z płynnością obrazu

(Temat utworzony: 05-07-2020 09:33 AM)
3987 Wyświetlenia
Jacek1990
Apprentice
Opcje

Witam . Jakieś 2 miesiące temu kupiłem nowy tv Samsung QE55Q70RAT od dłuższego czasu zauważyłem że telewizor gubi ostrość . Na dynamicznych scenach w tv czy Netflix filmach HDR jest tak samo . Machanie rękami czy taniec , podkoki wiąże się ze obraz staje się nie wyraźny jakieś smugi , kratki strasznie mnie to irytujące bo wczesniejszy tv który kupiłem 8 lat temu nie miał takich problemów . Na Xbox jest podobnie gdy na ekranie jest dużo detali i przesuwam kamery jest to takstak jak by tv nie nadążał z wyświetlaniem obrazu . 

Zgłoszona sprawa do Samsung po połączeniu się konsultanta do mojego tv online pokazałem sceny w których jest to bardzo dobrze widoczne powiedziała że tak nie powinno być i zrobiła reset zdalnie. Niestety nic to nie dało więc pozostał serwis . Serwisant zadzwonił za 2 dni przedstawiłem sprawę a on że płytę główną wymieni . Po tygodniu przyjechał oczywiście pretensje że to normalne że procesor jest za słaby żeby tyle kolorów wyświetlić . Oczywiście wymienił płytę główną i pojechał i nadal nic się nie zmieniło . Teraz znowu emaila emaila dostałem żeby nagrać całą sytuację i wysłać do Samsunga . Co radzicie zrobić ? Ktoś miał taki problem ?

12 Odpowiedzi
Members_7cmTLJ2
First Poster
Opcje

mam tv samsung UE65KS9000LXXH, w 2017 roku około 10000pln plus 3000 za 5 letnią gwarancję. Własnie się na dniach skończyła i telewizor oszalał, co parę sekund traci ostrość nawet bez żadnego dołaczonego urzędzenia do przekazania obrazu. Rozumiem że po 5 latach telewizor samsung to szmelc, płyta główna za parę tysiecy to już wolę nowy.  m

0 Like
Jorot
Apprentice
Opcje

Mam nowszy telewizor QE65QN85D i niestety obraz w "dynamicznych" scenach (oklaski, taniec, machanie rękami - tak jak opisał kolega w 2020r) to tragedia, nie ma w tym miejscu obrazu. Poprzedni telewizor  9-letni Samsung nie miał takich wad. To, że 4K czy HDR to powinno być chyba lepiej a nie gorzej. 
Drugi problem to dźwięk. Telewizor nie panuje nad poziomem dźwięku. Nagle potrafi ryknąć z dużą mocą i nie chodzi o poziom dźwięku w reklamach. 
Myślę, że może poprawić sytuację wyłączenie wszystkich wspomagaczy i AI (sztucznej głupoty) tylko nie wiem jak to zrobić.
Może problem jest w płycie głównej. Pierwsza płyta wytrzymała 2 tygodnie i była naprawa gwarancyjna. Teraz jest nowa płyta, działa ale czy dobrze?

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Wszelkie "inteligentne" funkcje możesz wyłączyć w menu:

Ogólne i prywatność -> Ustawienia trybu inteligentnego.

Dodatkowo zerknij na ustawienia Oszczędzania energii, tam też może być kilka funkcji, które możesz dezaktywować do testów.

0 Like