26-10-2020 10:15 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, chciałbym zapytać o kilka rzeczy. Mam evobox pvr z cyfrowego polsatu i konfiguracja smart pilota przeszła pomyślnie z tym urządzeniem. Wszystko fajnie działało ale na drugi dzień juz nie bylo tak płynnie jak wcześniej. Co drugie albo co trzecie naciśnięcie przycisku zmieniało kanał i zmniejszyła się odleglosc bo dzień wcześniej zmieniało nawet w drugim pokoju. Pomyślałem że może poloze dekoder bliżej telewizora i skonfigurowałem wszystko jeszcze raz i działało jeszcze lepiej niż na samym początku. Kanaly zmieniały się szybciej i odleglosc teraz nie robiła problemu ze zmianą czegokolwiek. Dzisiaj znowu się pogorszyło i wróciło do stanu ze reakcja jest co kilka klikniec i z małej odległości. Jeśli chodzi o TV to wszystko idealnie działa ale w dekoderze tez bylo wszystko ok jak go położyłem bliżej a po nocy sie zepsuło. Co może być przyczyną? Zrobiłem jeszcze sparowanie pilota czyli na 3 sek przytrzymalem przycisk wstecz i play/pause. Na ekranie wyskoczyl komunikat ze nie znaleziono urządzenia z którym ma sie połączyć. To tez mnie trochę zdziwiło. Po kupnie telewizora w ogóle nie parowalem pilota bo od razu działał ale myslalem ze moze sie cos zresetuje jak przeprowadze parowanie ręczne... Kolejne pytanie: czy jest możliwość sterowania urządzeniami przez smarthings? Aplikacja byla juz wgrana, pokazuje urządzenia ale nie da się nic zrobić, nie ma żadnej reakcji na kliknięcie w ikonę urządzenia. Jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu z TV na smartfonie to do jakiej odległości to powinno działać?
Ostatnie pytanie odnośnie tego screenshota. Czy powinny się tutaj wyświetlić wszystkie aplikacje zainstalowane w TV?
Czekam na jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.
- « Poprzedni
- Następny »
26-10-2020 10:29 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 Czy masz najnowszy firmware wer 1402.6 ? Na temat tego dekodera evobox jest sporo tematów.
26-10-2020 10:49 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-10-2020 11:03 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mozesz wykonaćaktulizaje przez pamieć soft masz na tej stronie na samum dole
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q90TATXXH/
Jak to zrobić masz https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacja-oprogramowania-przez-usb/td-p/418856
Najlepiej jest ręcznie dodać dekoder do uniwersalnego pilota.
Jeśli chodzi o SmartThings powinno działać w tej samej sieci WiFi.
U mnie nie pokazują się aplikacje w SmartThings może, dlatego że mam telefon ze średniej półki
26-10-2020 12:50 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-10-2020 05:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303, Czy telefon nie jest przypadkiem połączony do sieci 5 GHz, a telewizor do 2.4 GHz ? Zdarzały się przypadki, że mogło to mieć znaczenie. Możesz też na próbę stworzyć router Wi-Fi z innego telefonu, podłączyć do niego oba urządzenia i sprawdzić, czy wtedy udostępnianie zadziała.
26-10-2020 11:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
26-10-2020 11:48 PM — edytowano 27-10-2020 12:02 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 Jest, to nowy TV może pozostaje, poczekać na kolejne aktualizacje na modelach z 2019 roku już wszystko działa i też można sterować poza domem po danych komórkowych.
27-10-2020 11:34 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-10-2020 11:42 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 W linku, jaki ci podałem, wcześniej było pisane, że działa z bliskiej odległości.
Zerknij tutaj https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-rozwi%C4%85zywanie-problem%C3%B3w-z-hdmi/td-...

- « Poprzedni
- Następny »