26-10-2020 10:15 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, chciałbym zapytać o kilka rzeczy. Mam evobox pvr z cyfrowego polsatu i konfiguracja smart pilota przeszła pomyślnie z tym urządzeniem. Wszystko fajnie działało ale na drugi dzień juz nie bylo tak płynnie jak wcześniej. Co drugie albo co trzecie naciśnięcie przycisku zmieniało kanał i zmniejszyła się odleglosc bo dzień wcześniej zmieniało nawet w drugim pokoju. Pomyślałem że może poloze dekoder bliżej telewizora i skonfigurowałem wszystko jeszcze raz i działało jeszcze lepiej niż na samym początku. Kanaly zmieniały się szybciej i odleglosc teraz nie robiła problemu ze zmianą czegokolwiek. Dzisiaj znowu się pogorszyło i wróciło do stanu ze reakcja jest co kilka klikniec i z małej odległości. Jeśli chodzi o TV to wszystko idealnie działa ale w dekoderze tez bylo wszystko ok jak go położyłem bliżej a po nocy sie zepsuło. Co może być przyczyną? Zrobiłem jeszcze sparowanie pilota czyli na 3 sek przytrzymalem przycisk wstecz i play/pause. Na ekranie wyskoczyl komunikat ze nie znaleziono urządzenia z którym ma sie połączyć. To tez mnie trochę zdziwiło. Po kupnie telewizora w ogóle nie parowalem pilota bo od razu działał ale myslalem ze moze sie cos zresetuje jak przeprowadze parowanie ręczne... Kolejne pytanie: czy jest możliwość sterowania urządzeniami przez smarthings? Aplikacja byla juz wgrana, pokazuje urządzenia ale nie da się nic zrobić, nie ma żadnej reakcji na kliknięcie w ikonę urządzenia. Jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu z TV na smartfonie to do jakiej odległości to powinno działać?
Ostatnie pytanie odnośnie tego screenshota. Czy powinny się tutaj wyświetlić wszystkie aplikacje zainstalowane w TV?
Czekam na jakieś wskazówki.
Pozdrawiam.
11-11-2020 08:04 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może coś więcej napisze kolega @Szewcu72
13-11-2020 07:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@vdsl2 @NEO__303 niestety nie mam polsatu a canal+. U mnie sterowanie pilotem od tv działa poprawnie. Wyszukiwanie dekodera działa poprawnie. TV go nie gubi. A z poziomu aplikacji Smart Things mogę sterować dekoderem i tv tak samo jak z poziomu pilota.
Dodam tylko, że używam kabla HDMI pozwalającego na pełną i szybką obsługę urządzeń zewnętrznych.
13-11-2020 11:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj

15-11-2020 03:09 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 w przypadku słuchawek, pierwszeństwo ma u mnie telefon. Co powoduje, że słuchawki po otwarciu etui to właśnie z nim łączą się automatycznie. Komunikat o połączenie do tv pojawia się tylko gdy wyłączę BT w telefonie. Wtedy po potwierdzeniu na tv dźwięk przełącza się na słuchawki. W każdym innym przypadku, aby przełączyć się na słuchawki muszę skorzystać z menu ustawień wyjścia dźwięku w tv, czyli tak jak u ciebie.
Co do sterowania urządzeniami w sieci Smart Things nie pomogę. Mój model nie ma możliwości zainstalowania tej aplikacji. U mnie, na tv, wyświetlają się tylko komunikaty z urządzeń zalogowanych do sieci a połączonych z SF.
15-11-2020 03:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Może coś więcej napisz Ci @arapalski o SmartThings ?
19-11-2020 01:18 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-11-2020 07:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 u mnie Smart View działa poprawnie, zarówno aplikacja jaki usługa, a nie wiem co miałeś na myśli w swoim poście.
Trzeba również wiedzieć, że Samsung wycofuje się ze wsparcia dla aplikacji, która za jakiś czas zostanie najprawdopodobniej wyłączona, właśnie na rzecz Smart Things.
19-11-2020 08:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-11-2020 08:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@NEO__303 nie jestem wstanie odtworzyć tego błędu więc ciężko mi stwierdzić co jest przyczyną. 🙁
19-11-2020 08:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj