Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Q90T - smart pilot i aplikacja smarthings

(Temat utworzony: 26-10-2020 10:15 AM)
2041 Wyświetlenia
NEO__303
Apprentice
Opcje

Witam, chciałbym zapytać o kilka rzeczy. Mam evobox pvr z cyfrowego polsatu i konfiguracja smart pilota przeszła pomyślnie z tym urządzeniem. Wszystko fajnie działało ale na drugi dzień juz nie bylo tak płynnie jak wcześniej. Co drugie albo co trzecie naciśnięcie przycisku zmieniało kanał i zmniejszyła się odleglosc bo dzień wcześniej zmieniało nawet w drugim pokoju. Pomyślałem że może poloze dekoder bliżej telewizora i skonfigurowałem wszystko jeszcze raz i działało jeszcze lepiej niż na samym początku. Kanaly zmieniały się szybciej i odleglosc teraz nie robiła problemu ze zmianą czegokolwiek. Dzisiaj znowu się pogorszyło i wróciło do stanu ze reakcja jest co kilka klikniec i z małej odległości. Jeśli chodzi o TV to wszystko idealnie działa ale w dekoderze tez bylo wszystko ok jak go położyłem bliżej a po nocy sie zepsuło. Co może być przyczyną? Zrobiłem jeszcze sparowanie pilota czyli na 3 sek przytrzymalem przycisk wstecz i play/pause. Na ekranie wyskoczyl komunikat ze nie znaleziono urządzenia z którym ma sie połączyć. To tez mnie trochę zdziwiło. Po kupnie telewizora w ogóle nie parowalem pilota bo od razu działał ale myslalem ze moze sie cos zresetuje jak przeprowadze parowanie ręczne... Kolejne pytanie: czy jest możliwość sterowania urządzeniami przez smarthings? Aplikacja byla juz wgrana, pokazuje urządzenia ale nie da się nic zrobić, nie ma żadnej reakcji na kliknięcie w ikonę urządzenia. Jeśli chodzi o wyświetlanie obrazu z TV na smartfonie to do jakiej odległości to powinno działać? 

Screenshot_20201020-154257_SmartThings.jpg 

Ostatnie pytanie odnośnie tego screenshota. Czy powinny się tutaj wyświetlić wszystkie aplikacje zainstalowane w TV? 

Czekam na jakieś wskazówki.

Pozdrawiam. 

0 Like
45 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@NEO__303 błędem nazwałem zachowanie twojego tv. Na swoim nie mogę tego wygenerować. U mnie działa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
NEO__303
Apprentice
Opcje
@Szewcu72 Rozumiem, tylko ze chodziło mi o to ze czasami wyskakuje jakis błąd ze nie można się połączyć czy cos. Tutaj takie coś nie występuje. Dziwne jest to ze zaraz po włączeniu TV wszystko działa. Czy jest możliwość ze moglem zle połączyć jak wszystko działa? Nawet jak daje odtworz dzwiek z TV na telefonie to tez jest wszystko ok. Tylko smart view i obraz z TV na tel nie działa. Edit: Jak poczekałem dłużej wyskoczył taki komunikat

Screenshot_20201119-203228_SmartThings.jpg

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

Przesyłanie obrazu często nie działa przez ograniczenia routera. Aby to sprawdzwić potrzebujesz dwóch smartfonów. Spróbuj w ten sposób:
1. Włącz dane komórkowe w jednym telefonie i stwórz z niego hotspot.
2. Połącz z hostpotem telewizor jak i drugi telefon
3. Spróbuj wyświetlić obraz bezprzewodowo.

Jak zadziała to znak, że winowajcą jest internet 😉

0 Like
NEO__303
Apprentice
Opcje
@MatiW Dzieki, postaram się to sprawdzić jak bede mial wiecej czasu tylko będę musial wyczuc moment kiedy akurat nie działa bo tak jak pisałem wcześniej ze zaraz po włączeniu TV wszystko jest ok i dopiero po jakimś czasie nie chce się połączyć. Dziwne jest to ze np przesłanie z YT działa zawsze, przesłanie samego dźwięku zarówno z TV na tel jak i odwrotnie tak samo, jeśli jest problem to tylko i wyłącznie ze smart view. Czyli myślisz że winowajcą jest router?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@NEO__303  Czy możesz załączyć i wyłączyć TV poza domem przy danych komórkowych ?

Screenshot_20201123-201929_SmartThings.jpgScreenshot_20201123-201919_SmartThings.jpg

0 Like
NEO__303
Apprentice
Opcje
@vdsl2 Spróbowałem włączyć w drodze do domu. Wydawalo mi się ze sie nie da bo caly czas się wczytywało ale nie wyskoczyło ze jest włączony. Jak przyszedłem do domu usłyszałem dzwiek, poszedlem do salonu a tam TV włączony. Nie wiem czy mogło się tak zrobić ze dopiero się włączył jak tel automatycznie połączył z wifi? Co do hotspotu zrobilem tak ze poczekałem az tel nie chciał się połączyć (bo tak jak pisałem wcześniej ze dzieje się to po jakimś czasie bo od razu po włączeniu zawsze działa). Zrobilem hotspot na innym telefonie i podłączyłem do tej sieci TV i mój tel. Zadziałało. Pozniej sprobowalem jeszcze raz połączyć się po "staremu" i tez nagle sie połączyło bez problemu a TV nie wyłączałem wcześniej. Nie rozumiem tego...
0 Like