Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacja QN91B ciągnąca się od 05.2023

(Temat utworzony: 01-03-2024 03:11 PM)
165 Wyświetlenia
Members_JaYJyl6
Apprentice
Opcje

Witam,

W maju 2023 zakupiłem w firmowym sklepie Samsunga 75" Neo QLED 4K QN91B od samego początku telewizor nie potrafił odtwarzać kolorów prawidłowo w trybie Film. Po niezliczonych telefonach i resetach telewizora w końcu serwis Samsunga przyjechał i wymienił nawet matrycę i płytę ale problem pozostał. Potem serwisant był jeszcze kolejne dwa razy ale jedynie potwierdził problem, porobił zdjęcia i poinformował że on nie może już nic zrobić na tym etapie.

Piszę do Samsunga od grudnia 2023 z prośbą o wymianę na inny model telewizora, który nie posiada tego problemu ale bezskutecznie - nawet nie raczą odpisać na moje maile!!

Kończy mi się cierpliwość i widzę że prawdopodobnie Samsung wypuścił na rynek telewizor z seryjnym problemem którego nie potrafi rozwiązać. Myślę że temat trzeba nagłośnić i zmusić do reakcji.. Jestem zwolennikiem Samsunga od lat ale ta sytuacja jest nie do zaakceptowania.. 

Pozdrawiam, Grzegorz

4 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_JaYJyl6, cześć, podaj mi na priv adres mailowy, za pomocą którego kontaktowałeś się ze Wsparciem Technicznym oraz imię i nazwisko, sprawdzę, co się dzieje w Twojej sprawie. Z mojej wiedzy wszystkie maile otrzymane przez Wsparcie zostały odpisane, możliwe zatem, że odpowiedź trafiła do Spamu albo innych folderów, sprawdź przy okazji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_JaYJyl6
Apprentice
Opcje

Cześć, maile wysyłałem na adres:

o tytule: " Reklamacja QN91B ciągnąca się od 05.2023"
Nie przyszła żadna zwrotka o problemie z dostarczeniem.
Jak będzie trzeba to będę pisał pismo ale to chyba słabo w naszych czasach aby mail nie wystarczył. Na infolinii znają temat bo cały czas odpowiadają aby czekać.. To śmieszne bo za chwilę będzie rok czasu od zakupu, a telewizor  nie funkcjonuje prawidłowo!

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_JaYJyl6, zbadałem sprawę, ostatnia wiadomość mailowa od Ciebie, która dotarła do Wsparcia Technicznego jest z 1 marca godzina 11:00 i ok. 45 minut później została wysłana do Ciebie odpowiedź. Rozumiem, że jej nie otrzymałeś?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_JaYJyl6
Apprentice
Opcje

Otrzymałem, wpadła do skrzynki "oferty". W takim razie szykuję oficjalną reklamację zgodnie z info z maila.