01-03-2024 11:38 AM
Witam,
W maju 2023 zakupiłem w firmowym sklepie Samsunga 75" Neo QLED 4K QN91B od samego początku telewizor nie potrafił odtwarzać kolorów prawidłowo w trybie Film. Po niezliczonych telefonach i resetach telewizora w końcu serwis Samsunga przyjechał i wymienił nawet matrycę i płytę ale problem pozostał. Potem serwisant był jeszcze kolejne dwa razy ale jedynie potwierdził problem, porobił zdjęcia i poinformował że on nie może już nic zrobić na tym etapie.
Piszę do Samsunga od grudnia 2023 z prośbą o wymianę na inny model telewizora, który nie posiada tego problemu ale bezskutecznie - nawet nie raczą odpisać na moje maile!!
Kończy mi się cierpliwość i widzę że prawdopodobnie Samsung wypuścił na rynek telewizor z seryjnym problemem którego nie potrafi rozwiązać. Myślę że temat trzeba nagłośnić i zmusić do reakcji.. Jestem zwolennikiem Samsunga od lat ale ta sytuacja jest nie do zaakceptowania..
Pozdrawiam, Grzegorz
01-03-2024 03:11 PM
@Members_JaYJyl6, cześć, podaj mi na priv adres mailowy, za pomocą którego kontaktowałeś się ze Wsparciem Technicznym oraz imię i nazwisko, sprawdzę, co się dzieje w Twojej sprawie. Z mojej wiedzy wszystkie maile otrzymane przez Wsparcie zostały odpisane, możliwe zatem, że odpowiedź trafiła do Spamu albo innych folderów, sprawdź przy okazji.
04-03-2024 10:01 AM
Cześć, maile wysyłałem na adres:
04-03-2024 11:48 AM
@Members_JaYJyl6, zbadałem sprawę, ostatnia wiadomość mailowa od Ciebie, która dotarła do Wsparcia Technicznego jest z 1 marca godzina 11:00 i ok. 45 minut później została wysłana do Ciebie odpowiedź. Rozumiem, że jej nie otrzymałeś?
04-03-2024 04:14 PM
Otrzymałem, wpadła do skrzynki "oferty". W takim razie szykuję oficjalną reklamację zgodnie z info z maila.