Piszę tutaj, bo od wsparcia Samsung w zakladce wsparcie wysłałem w tej sprawie wczoraj pytanie i dotąd nie uzyskałem odpowiedzi na bardzo ważne pytanie czy zakupiony telewizor QE55QN91B w listopadzie jest faktycznie nowym, który sklep mi sprzedał jako nowy. Pytanie brzmiało:" Witam, 15 listopada kupiłem w jednej lokalnej siesi telewizor QE55QN91B. Od początku mam z nim problemy, np. brakuje funkcji testu video, czasami nie reaguje na pilota, brak testu akustyki pomieszczenia itp. oraz co najgorsze na ekranie po dokładnym przyjżeniu się są jasne plamy, których nie można usunąć. Podejrzewam, że sprzedali mi używany lub nawet naprawiany telewizor jako nowy. Z tąd moje pytanie jak stwierdzić ten fakt, bo po rejestracji produktu pokazuje mi że gwarancjja kończy się w lipcu 2024r, a przecież kupiłem go w listopadzie nie lipcu"
Dzisiaj ponowiłem pytanie tym razem z mojego konta Samsung, bo to jednak trochę zbyt długo trwa ten brak odpowiedzi. Na infolinie już nie dzwonię, bo to graniczy z cudem, oczekiwanie w dwóch przypadkach trwało ponad 30 minut szok!!!
A ze względu na poważne wątpliwości co do tego czy mnie przypadkiem nie oszukano w sklepie pomijając fakt, że od samego początku był z tym telewizorem problem, mam podejrzenia, że jasna plama na ekranie jest tego wynikiem.
Zatem czy mogę sprawdzić w własnym zakresie czy produkt dostałem nowy czy nie?