Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QLED-brak obrazu

(Temat utworzony: 30-04-2020 08:33 AM)
2613 Wyświetlenia
Filip_Filip
Journeyman
Opcje

QledQ7fn-Podczas oglądania youtube zaczął migotać obraz i w końcu pojawiła się ciemność.Dzwięk został.Czasami występowały jakieś migotonia obrazu.Kontakt z infolinią,reset i.......obraz konfiguracji jest do momentu próby połączenia z dekoderem ,lub też jego pominięciem.Po tych krokach efekt ten sam CIEMNOŚĆ...ale z dzwiękiem.Podświetlajàc matrycę latarką...widać kontury obrazu pulpitu.Wyłączam tv...włączam...obraz mignie i ciemność.Ktos ,coś z szanownego grona fachowców?

Dzięki.

0 Like
28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Filip_Filip  Pozostaje, żeby serwis to sprawdził, co dzieje się niedobrego z twoim TV tu więcej Ci nie pomożemy.

Masz jeszcze TV na gwarancji czy już po ?

Filip_Filip
Journeyman
Opcje
Jasne.Jeszcze rok jak mi się wydaję(zakupiony w zeszłym).Zastanawiam się czy coś z podświetleniem LED czy sama matryca wariuje i do wymiany.Serwis w przyszłym tygodniu dopiero będzie....Ale jestem w szoku bo już raz została mi matryca wymieniana z racji okropnych Vertical Banding.A teraz to...Tv za 7 k i w ciągu roku takie cuda.Na prawdę chyba nie będę polecał tej marki z racji tak szybkiej awaryjności..
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Filip_Filip  Jak wielokrotnie piszę, nie ma, znaczenia ile zapłaciliśmy, za urządzenie tym bardziej każda marka może się zepsuć.

Filip_Filip
Journeyman
Opcje
Jasne ,ale...jednak wychodzę trochę z innego założenia.6 letni tv samsung działa bez zarzutu za 3k(4 znajome przypadki). 2-1 roczne samsungi awaryjne bardzo (QLED) (3 znajome przypadki).Staram się nie generalizować.Oczywiście każdy może mieć inaczej.Problem jest ujmujący moim założeniom kupując ten model.No nic może ktoś miał podobny przypadek z forumowiczów...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Filip_Filip  Na tym forum kolega Szewcu72 ma taki sam model Q7FN jeszcze nigdy nie musiał go naprawiać.

Znasz, ilość sprzedanych tych TV ile zostało naprawiane ? Mam 5-letni TV i tego samego dnia zauważyłem, plamy na ekranie został naprawiony i do dziś działa. Pod koniec roku zakupiłem nowy TV i po miesiącu padła matryca. 

Czy teraz mam informować, żeby ludzie nie kupowali, tej marki jak myślisz ?

0 Like
Filip_Filip
Journeyman
Opcje
Słuchaj zrobisz jak uważasz:).Ja piszę o swoim przypadku i tyle.Jak ktoś mnie się zapyta jakie odczucia z użytkowania tego modelu czy tej marki to odpowiem że do chwili obecnej ..,,kiepskie"i tyle.Nie hejtuję, zwykłe moje odczucia.Nigdy nie miałem problemu z żadnym tv.. i padło na ten model,prosta sprawa.Ok ,ale zdanie na temat marki to nie temat rozmowy:))
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Filip_Filip @vdsl2 potwierdzam. Ma ten model od momentu, gdy tylko wjechał do salonów Samsunga. Spięty z listwą K450 i dekoderem NC+ i zero problemów.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Filip_Filip
Journeyman
Opcje
Super!:)Bardzo się cieszę że nie masz żadnego problemu.Najwyraźniej mi się trafił jakiś fatalny egzemplarz który zwykle się powoli rozkłada.I co to będzie jak się skończy gwarancja, strach się bać:).Nie chciałbym żeby to był tv tylko na 2 lat z naprawami.A chociaż 5.No ale wiadomo ..loteria.Przecież nie będę zadowolony bo np co 2 osoba ma wszystko git a ja nie.
Pozdrawiam.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Filip_Filip, Za brak podświetlenia odpowiadają jeszcze klika części jak zasilacz, T-con i taśmy łączące.

0 Like