30-04-2020 08:33 AM
QledQ7fn-Podczas oglądania youtube zaczął migotać obraz i w końcu pojawiła się ciemność.Dzwięk został.Czasami występowały jakieś migotonia obrazu.Kontakt z infolinią,reset i.......obraz konfiguracji jest do momentu próby połączenia z dekoderem ,lub też jego pominięciem.Po tych krokach efekt ten sam CIEMNOŚĆ...ale z dzwiękiem.Podświetlajàc matrycę latarką...widać kontury obrazu pulpitu.Wyłączam tv...włączam...obraz mignie i ciemność.Ktos ,coś z szanownego grona fachowców?
Dzięki.
01-05-2020 05:43 PM
Nie znam się.Podstawy znam.Za każdym razem jak resetuję ustawienia,zgodnie z zaleceniem konsultanta samsunga ,ekran konfiguracji jest...ale później każdy kolejny krok ..cuda nie widy
01-05-2020 06:09 PM
@Filip_Filip Tak się zastanawiam, jak możemy Ci jeszcze pomóc z poziomu forum ? Może wykonaj, jeszcze raz reset do ustawień fabrycznych odepnij kable HDMI i przeprowadź konfiguracje. Jak problem będzie, dalej pozostaje serwis.
01-05-2020 07:23 PM
@Filip_Filip @vdsl2 ja spróbowałbym, normalnie zacząć od anteny i zestrojenia kanałów. Niech cokolwiek wyszuka i zakończy konfigurację. Dopiero po wszystkim podpiąłbym źródła zewnętrzne.
01-05-2020 07:30 PM
@Szewcu72 Tu masz, racje zawsze było zalecane, żeby wyszukać jakieś programy.
03-05-2020 02:33 PM
Tv powienien działać nawet bez dekodera.Konfiguracja tv z dekoderem można pominąć.Tak kiedyś też robiłem.W tym momencie kolejny krok powoduje wyłączenie obrazu(ściemnienie).Tak jak pisałem..głos jest a obrazu brak.Podświetlając matrycę latarką widać kontur grafiki menu.Skoro ...przy początkowej konfiguracji obraz działa...może to nie problem matrycy a procesora/modułu one connect.Nie wiem.W środę serwis...Strach się bać:)
03-05-2020 04:53 PM
Czekamy, na info co serwis stwierdzi.
04-05-2020 02:36 PM
One connect wymieniony ...efekt ten sam.Kable również ta sama hisotria.Sterownik płyty głównej podświetlenia..na chwilę obecną ..taki jest zamysł serwisu jak dobrze pamiętam.Zobaczymy....
04-05-2020 02:41 PM
@Filip_Filip Czy już był u ciebie serwis, o jakich pisze sterownikach ?
04-05-2020 02:46 PM
Płyta główna odpowiadająca za sterowanie podświetleniem jak dobrze pamiętam.To pierwszy etap..później zobaczymy....
12-05-2020 10:06 AM
2 tyg a ja nadal bez tv:).Płyta główna odpadła/temat ten sam.Panowie z serwisu postawili na matryce,REWELACJA...:). Telewizor w serwisie ...czekam:).Szczerze...2 matryca w ciągu roku...Nie...to nie jest fajne:).I akurat tak wyszło że rozmawiałem z 3 innymi osobami posiadającymi QLEDA...podobny problem w ciągu roku...matryce:).I jak tu polecać tą markę,bez urazy...:)Może faktycznie trzeba było się skusić na OLEDA,chociaż wrażenie byłoby lepsze...;-)